В разгара на лятото се отдаваме на лесен и много вкусен италиански десерт с праскови с шоколадова заливка и ликьор. Каква по-добра комбинация? Приготвя се бързо и е изключително ефектно. Точно като всички наши рецепти.
Необходими продукти:
100 г черен шоколад на парчета
80 мл квасена сметана
2 с.л. кафеен ликьор
2 с.л. кафява захар
4 с.л. ванилов сладолед
4 зрели праскови
Начин на приготвяне:
Сложете шоколада, сметаната, ликьора и захарта в огнеупорна купа или съд и оставете продуктите да се смесят на водна баня за 5 минути. Бъркайте от време на време. Поставете в тавичка прасковите, нарязани на половинки и леко ги запечете по желание. Преди сервиране покрийте всяка от тях с лъжица сладолед и полейте с шоколадово-ликьорения сос
Текст: Теа Николова
Снимки: Pinterest