Как да си приготвим: Крем брюле с мед и шафран

x

 


С днешната ни рецепта правим плавен преход от лятото към есента. Ще си приготвим ароматен десерт, а именно крем брюле. Колкото френски, толкова и типично испански, този класически крем добива модерен характер, когато към рецептата се добави шафран – подправката от испанската традиция с красив оранжев цвят.



Необходими продукти:

350 г кондензирано мляко, неподсладено

1 с.л. мед

шафран на вкус

5 жълтъка

4 с.л. бяла захар

200 г червено френско грозде или друг сезонен червен плод

4 стръка прясна мента

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 100 градуса. Налейте млякото в малка тенджера или дълбок тиган и го оставете да се загрее на слаб огън. Добавете меда, поръсете с малко шафран и разбъркайте.

Разбийте жълтъците с 2 с.л. от захарта, докато се получи гъста пяна. Отстранете млякото от котлона, малко преди да заври и го добавете на тънка струя към сместа от жълтъци и захар, докато разбърквате непрекъснато.



Разлейте готовата смес в 4 огнеупорни чаши и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна 45-50 минути, извадете, оставете ги да изстинат и ги охладете за няколко часа в хладилника.

Поръсете всеки крем равномерно с 1 ч.л. бяла кристална захар, която се карамелизира с кухненска газова горелка. Гарнирайте с френско грозде или други свежи червени плодове и мента.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pinterest

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени