Как да си приготвим: Салата с бекон и сини сливи

x

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Понеже в ранна есен сините сливи все още са нещо, което може да намерите по зеленчуковите рафтове… Понеже смесването на вкусове, нека си признаем, ни е по вкуса… И си мислим за нещо лесно, бързо и интересно за приготвяне – така открихме салатата с бекон и сини сливи на Йоли. Нейното предложение е подходящо за „мързеливи“ дни, в които не забравяме за красотата и цветовете, които можем да сложим в чиниите си с усмивка и настроение. Как да си я приготвите и какво ще ви е нужно, вижте сами.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Продукти за 4 порции:
8 сини сливи
1 ч.л. мед
20 г масло
1 с.л. балсамов оцет
100 г тънко нарязан бекон
зелена салата по избор
сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин за овкусяване

Приготвяне:
Препечете бекона в сух тиган с незалепващо покритие докато стане златист  и хрупкав. Отцедете го върху кухненска салфетка и го оставете да изстине.
Нарежете сливите на резенчета и ги запържете в маслото, меда и 1 с.л. оцет. Посолете.
Разпределете салатата в чинии и я овкусете със сол, черен пипер, оцет  и зехтин. Гарнирайте със сливите, а отгоре натрошете бекона. Да ви е сладко!

Снимки и източник: Yoli.bg

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: FINANCIERS

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: СИРОП ОТ СМОКИНОВИ ЛИСТА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Deep brown eco leather coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса пола от туид с цепка от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Апрески Mase от Kazar

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчна екстравагантност

Ако сте пропуснали
Най-четени