Все повече от нас търсят алтернативен източник на сладките изкушения, които можем да си набавим от магазина, защото се стремим да поддържаме оптимално тегло и да спазваме здравословен режим на хранене. Суровите веган бонбони са изключително подходящи за хора, които трудно устояват на желанието за нещо сладко, без то се отрази фатално на фигурата им. Освен това доставят на тялото ни необходимите витамини, минерали, фибри и полезни вещества, които стоят в основата на балансираното хранене и са надежден фактор за здраве на цялото тяло. Ето и една от рецептите, с които можете да си приготвите у дома сурови веган бонбони:
Необходими продукти:
100 гр. кашу
100 гр. бадеми
50 гр. годжи бери
20-25 фурми
15 гр. чия
шам фъстък или кокосови стърготини за овалване (по желание можете да заместите с шоколадови пръчици, какао на прах, канела и др.)
Вижте още: Как да си приготвим: най-бързото брауни на света
Разбивате в блендер или кухненски робот всички съставки, като предварително можете да ги накиснете за няколко часа във вода, за да се усвоят максимално полезните вещества от ядките и сушените плодове. Щом получите еднородна маса, оформяте малки топчета, които след това ще оваляте в шам фъстък или стърготини. След получаването на готовите бонбони можете да ги съхранявате в хладилник до изчерпване на количествата.
Текст: Звезделина Георгиева
Снимки: Press
Вижте още:
КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: СКАРИДИ В АВОКАДО ПО ПОРТУГАЛСКИ
ДВЕ БЪРЗИ ЗАКУСКИ И ЕДИН ДЕСЕРТ ОТ ТАЙНИТЕ НА THE SECRET DINNER