Как да си приготвим: Желирана пана кота в спаначена обвивка

x

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Когато времето навън е истински зимно, понякога през свободната неделя ни се иска да прекараме повече време в кухнята, приготвяйки интересни вкусотии за любимите си хора. Днешното ни предложение е едно предястие, което ще изпита способностите ви в кухнята и може би мъничко вашето търпение. Едно предизвикателство в миниатюри… ето за какво говорим:


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Необходими продукти за блата:
300 г спанак
1 с.л. олио
шепа листа мента
сол на вкус
2 разбити на сняг белтъка
2 с.л. брашно

Необходими продукти за крема:
200 мл млечна течна сметана
100 г настърган грюер, пармезан или грана падано
7 г желатин – 1 пакетче др Йоткер
1/2 нарязана на ситно червена чушка
2 – 3 с.л. натурално крем сирене
1 ч.л. червен пипер


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Начин на приготвяне:
Задушете спанака в олиото, отцедете го много добре и го сложете в блендер. Заедно с ментата пасирайте на гладко пюре. Овкусете със сол. Разбийте на сняг белтъците и като ги редувате с брашното бавно и с внимателно бъркане ги прибавете към спаначеното пюре.
Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене. Изсипете тестото и го загладете. Изпечете за около 15 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След като блатът изстине отстранете хартията. Трябва да получите тънък и влажен и еластичен блат.
Загрейте сметаната заедно със сиренето. Сместа не трябва да завира, а само да е гореща за да стопи напълно сиренето. Опитайте на вкус и ако е нужно добавете малко сол.
Залейте желатина с малко вода и след като набъбне го стопете на водна баня. Прибавете го съм сметаната, сипете чушките и разбъркайте. Оставете крема на хладно докато започне леко да се желира.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


По същият начин както е описано тук направете тънък цилиндър от ацетатна хартия. Затворете единия край и поставете цилиндъра в чаша. Стабилизирайте го да стои изправен с помощтта на парче алуминиево фолио. Сложете чашата на вратата на хладилника за няколко часа докато крема се желира напълно.
В купичка разбъркайте крем сиренето и пипера. Намажете блата. Развийте ацетатното фолио и извадете желирания крем. Поставете го върху блата и завийте на руло. Нарежете на малки парчета и сервирайте. Да ви е сладко!
От този блат могат да се завият две рула, тъй като диаметъра на желираната пана кота е малък. Разбира се, преценете сами каква да бъде големината. Ако искате по-дебело руло увеличете количествата на крема и съответно го сипете в по-широк цилиндър. В крема може да сложите и друг вид сирене. Достатъчно е да бъде ароматно, за да овкуси добре сметаната.

Текст и снимки: Yoli.bg

Вижте още:

Как да си приготвим: Фин крем с манго и рикота

Как да си приготвим: Financiers

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени