Тези лесни кростини с пушена сьомга са изключително лесни за приготвяне, но впечатляващо по своя вкус предястие, което да добавите към някое коктейлно парти. Приготвяте се за по-малко от 30 минути, но ще ви спечелят овациите на гостите.
Съставки
1 франзела
300 гр пушена сьомга
½ глава червен лук
2 средноголеми домата
230 гр крема сирене
1 с.л. каперси
1 ч.л. копър
2 с.л. лимонов сок
зехтин
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
Начин на приготвяне
Отначало смесете нарязаните домати, лук, сол и черен пипер в средноголяма купа. Оставете настрани за 15 минути, за да може сместа да се маринова. В друга купа смесете крема сиренето лимоновия сок, каперсите и копъра и разбъркайте добре докато се получи хомогенна консистенция. За да приготвите тостовете, нарежете франзелата и поръсете всяка филия със зехтин. Загрейте добре голям грил тиган и сложете филийките да се запекат добре, по около 2 минути на всяка страна. Когато са готови ги намажете с ароматния пастет със сирене. Отгоре сложете от доматената смес и завършете с парчета пушена сьомга. Или можете да отавите отделните елементи и да ги сервирате върху плато.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Sweetandsavorybyshinee.com