Аромат на портокали и екзотика. Така изглежда днешното ни предложение, идващо от толкова колоритната мароканска кухня. Ухания, цветове и купища подправки показват характера, както на страната, така и на традиционните й ястия. Салатата, която ще ви представим не прави изключение.
Съставки
За салатата
½ чаша булгур, неварен
½ чаша обезкостени фурми
½ чаена лъжичка сол
¼ чаша шам-фъстъци
1 портокал, обелен и нарязан на парчета
2 чаши бейби спанак
За дресинга
1 портокал, обелен
1 с. л. зехтин
1 с. л. ябълков оцет
½ ч. л. сол
½ чаша листа от пресен кориандър
2 с. л. вода за коригиране на консистенцията
Начин на приготвяне
Сложете булгура да се свари, добавете фурмите и щипка сол малко преди да го отместите от печката. Това ще омекоти малко фурмите и същевременно ще придаде на булгура приятен вкус. Оставете ги да се охладят за около половин час.
В блендер или кухненски робот добавете всички съставки на дресинга с изключение на кориандъра. Пюрирайте докато се получи хомогенна смес. Отстранете несмлените парчета портокал. Добавете кориандъра и натиснете няколко пъти за кратко. Отместете встрани.
Изсипете охладения булгур върху останалите съставки за салатата. Поръсете дресинга отгоре. Ухае ли ви вече на Мароко? Добър апетит!
Текст: Fashion Inside
Снимки: pinchofyum.com