Днес не е достатъчно храната да е само вкусна, трябва и да изглежда такава. Знаем колко е трудно да се постигне, но има едни хора по света, които притежават таланта да заситят първо очите и после глада ни. Точно един такъв кулинарен блогър ще ви представим сега. Тя се казва Чунга Ре и Damn Delicious® е нейното гурме царство, в което има буквално всичко.
Като повечето брилянтни идеи и тази за гурме блог на Чунга Ре започва на шега през 2011 година като колежанско хоби, печелейки по около $0.30 на месец за събирането на някои от любимите й рецепти. Но Damn Delicious® се превръща в един от най-търсените и четени блогове за кулинария през последните години, с 211 хиляди последователи в Instagram и ценна колекция от интересни рецепти. Ето и коя от тях си харесахме да споделим с вас.
Пиле терияки с нудълс от тиквички
Съставки (за 4 порции)
1 с.л. царевично нишесте
1/3 ч.ч. соев сос
1/4 ч.ч. кафява захар, опакована
3 скилидки чесън, накълцани
1 с.л. прясно настърган джинджифил
2 с.л. мед
450 гр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на около 2 см парчета
4 средни тиквички, нарязани на спирали
1 с.л. зехтин
1 с.л. сусамови семена
Начин на приготвяне
В малка купа разтворете нишестето с 1/4 ч.ч. вода и оставете встрани. В малка тенджера на средна температура изсипете соевия сос, кафявата захар, чесъна джинджифила, меда и 1 ч.ч. вода. Оставете сместа да заври. Разбъркайте я с нишестето докато започне да се стича по обратната страна на лъжицата, около две минути. Оставете да се охлади до стайна температура. Отсипете 1/4 чаша и оставете встрани.
В голяма купа смесете сместа със соевия сос и пилешките гърди. Оставете ги да се мариноват за поне 30 минути или цяла нощ, като от време на време обръщайте торбата. Изцедете пилето от маринатата.
Загрейте зехтин в голям тиган на средна температура. Сложете пилето и го оставете докато стане златисто, около 3-4 минути от всяка страна.
Настържете тиквичките и ги смесете с останалата 1/4 от соевата смес докато се миксират добре. Сервирайте, като посипете отгоре сусамовите семена.
Какво мислите? Харесва ли ви нашият избор?
Текст: Ивайла Влахова
Рецепта и снимки: damndelicious.net