Полезни хранителни навици от цял свят

x


Пръчици за хранене, ястия, красиво подредени върху плоча и подправки с цветовете на дъгата… Тези и други полезни (и красиви) хранителни акценти събрахме за вас от различните краища на света и сме готови да ги поднесем с финес.



Япония

Начинът, по който изглежда храната ви, играе много важна роля. Японците знаят това по-добре от всеки друг. Тяхното меню се състои предимно от морски дарове и зеленчуци, които винаги изглеждат максимално апетитно. Всяко ястие е украсено колоритно, а продуктите са подредени върху плоча: така здравословната храна изглежда привлекателна и носи допълнително естетическо удоволствие. В допълнение размерът на порциите обикновено е малък.



Китай

Храненето с пръчици за хранене е изключително полезен навик, който не само може да редуцира теглото, но и ще намали риска от затлъстяване при хората, склонни към този здравословен проблем. При храненето с пръчици се намалява скоростта на приема на храна и в резултат на това по-бързо усещаме ситост. В допълнение ще добавим само, че според научните изследвания шансовете за сърдечно-съдови заболявания са много по-високи сред хората, които се хранят бързо.



Франция

Известен факт е, че французите свързват храната с удоволствието, и затова нивата на затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания в страната са много по-ниски, отколкото в САЩ, където хората се интересуват от идеята за здравословно хранене, но не се наслаждават на приемането на храна. Ето защо, вместо да ядем голямо количество от нещо, което не е „вредно”, по-добре е да се откажем от него в полза на това, което ни носи радост, например малко парче шоколад или селекция от сирена.



Индия

Индийската кухня е всеизвестна със своите пикантни ястия и подправки. Кърито, джинджифилът, пиперът и куркумата не само придават на храната зашеметяващ вкус, но и помагат за борбата с „лошия“ холестерол, намалявайки нивата му в кръвта. А летливият вкус на чесъна и лука добавя характерен аромат на ястията и спомага за намаляване на липидите в кръвта, като по този начин понижават риска от сърдечно-съдови заболявания.



Италия

Чаша вино за вечеря (както италианците обичат) не е толкова лош навик. Разбира се, ако не злоупотребявате с това. Според последните проучвания, чаша вино дневно увеличава продължителността на живота и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това е добре да се пие само по време на хранене, в противен случай рискът от сърдечни проблеми се увеличава.



Гърция

Всички знаем за плюсовете на средиземноморската диета. И въпреки че менюто често пъти съдържа висококалорични храни като сирене и месо, тези съставки са много полезни, когато се консумират в умерени количества. Традиционната средиземноморска кухня се фокусира върху разнообразни растителни продукти (плодове, зеленчуци, зърнени и бобови култури), но месото, млечните продукти и зехтина трябва да се използват в много по-малки количества. Основен акцент е рибата. Тя е ключовата съставка в тази кухня, защото е богата на Омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за нашия организъм.



Швеция

Скандинавската кухня не е най-здравословната на света, но и от нея има какво да научим. Голямо място в нея също заема рибата, богата на Омега-3, както и пълнозърнестият ръжен хляб, богат на фибри. Той е с пъти по-малко вреден за фигурата ни от пшеничния.

 

Текст: Нора Атанасова

Снимки: Unisplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Яке 2 в 1 от еко вълна от DESIGUAL

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс пуловер с къси ръкави от Mango

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Ботуши до коляното CIRCUS BY SAM EDELMAN

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла магия в мрачен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени