Понякога всичко, от което имаме нужда, е бързо, свежо и вкусно похапване, което да ни зареди с енергия. Ако се чудите с какво да изненадате любимия човек, пригответе тази вкусна прясна паста с риба тон и аспержи, и ще бъдете обявени за кулинарни виртуози!
Съставки (2 порции)
1 консерва риба тон филе в зехтин
500 г свежи аспержи
2 стръка пресен лук
сол, чер пипер
300 г прясна паста (талиатели или талиони)
Начин на приготвяне
1.Прецедете добре рибата тон и я раздробете на едри парчета.
2.Почистете аспержите, отрежете долната част и връхчетата им, а останалата част нарежете на шайби.
3.Почистете пресния лук, измийте го и го нарежете на фини кръгчета. Добавете към него 2 с.л. от зехтина от консервата.
4.Добавете към него аспержите, 120 мл вода, малко сол и варете на среден огън около 10 мин., след което пасирайте.
5.Задушете талиателите заедно с връхчетата аспержи за около 3 мин., след което прецедете и внимателно разбъркайте с пюрето от аспержи. Подправете със сол и пипер.
6.Разпределете в чиния сместа с аспержите, добавете рибата тон и сервирайте.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press