Троицата на шоколада – черният, млечният и белият вече официално се превърна във „великолепната четворка“. Чудите се какво имаме предвид? След близо 80 години господство на трите основни вида какаово блаженство, наскоро създадоха и четвърти. И то не какъв да е, а Ruby шоколад.
Една от водещите компании в света Barry Callebaut представи рубинен шоколад благодарение на уникална технология. От Ruby какаови зърна с нея се извлича естествен аромат и цвят. Вкусът на шоколада включва наситен вкус на горски плодове и богата текстура.
Според създателите му той ще удовлетвори особена емоционална потребност, която не може да бъде задоволена от останалите видове шоколад… Ммм, като се замислим, понякога ни е напълно достатъчно да е просто шоколад. Рубиненият обаче обещава да постави обожанието ни към тази сладост на съвсем ново ниво. А и името… „диамантите може да са най-добрите приятели на момичетата“, но рубините знаят как на донесат неподправено удоволствие.
„Балансираната диета изисква по един шоколад във всяка ръка.“ След създаването на четвъртия вид шоколад прилагането й ще е в пъти по-лесно.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Press/Barry Callebaut