Салатен бар с витамини

x

Имаме нужда от ударно количество свежест, което да ни събуди от зимната монотонност и да ни зареди с удивително много енергия, точно както се случва и с всичко около нас. Точно с тази цел подбрахме три наистина изпълнени с пролет рецепти от салатения ни бар с витамини. Ето ги и тях.


Photo: Whole and Heavenly Oven


Пролетна паста примавера

Съставки

450 гр паста фарфале или друг вид паста по ваш избор
2 ч ч. пресни броколи
2 ч.ч. аспержи, нарязани на парчета
1 голяма сладка чушка, нарязана на кубчета
1 глава средно голям лук, нарязан на кубчета
4 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 ч.ч. пресен нарязан спанак
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.ч. чери домати, срязани наполовина
1/4 чаша лимонов сок
2 с.л. смлян пресен босилек
Сол и пипер на вкус
Настъргано сирене пармезан

Начин на приготвяне

Пригответе пастата според инструкциите на опаковката, като отделите ½ от водата, в която е вряла настрана.
В голям тиган, загрят на средно-висока температура, сотирайте броколите, аспержите, чушката, лука и чесъна в зехтин докато омекнат, между 7 до 10 минути. Добавете спанака, граха и чери доматите и продължете да сотирате още 5 минути. Отместете зеленчуците и ги добавете към приготвената паста, като добавите ½ чаша от водата, лимоновия сок и босилека. Подправете със сол и черен пипер на вкус и настържете отгоре пармезан. Сервирайте докато е още топло.


Photo: Two Peas and Their Pod


Пилешка салата с аспержи и киноа

Съставки

За лимоновия виногрет:
1/4 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
1/4 ч.ч. зехтин
2 с.л. дижонска горчица
1 скилидка чесън, накълцана
Сол и черен пипер на вкус

За салатата:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. киноа
1/2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 малка връзка аспержи
1 с.л. лимонов сок
1 чиша нахут, изплакнат и изцеден
3 стръка зелен лук, нарязани на парчета
1/3 чаша сирене
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

В малка купа смесете лимоновия сок, зехтина, горчицата и чесъна. Разбъркайте докато се получи еднородна смес.Подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете настрана. В средна тенджера сложете водата, киноа и солта и загрейте на средна температура. Варете 5 минути. Намалете котлона и оставете за още 15 минути. Отместете и разбъркайте с вилица. Докато киноа се приготви, направете същото и с аспержите. В голям тиган сложете зехтин и загрейте на среден огън. Добавете аспержите и лимонов сок и оставете докато омекнат, за около 5 минути. В голяма купа смесете киноа, аспержите, нахута, пресния лук и сиренето. Залейте с дресинга. Подправете със сол и пипер на вкус и сервирайте.


Photo: The Iron You


Пролетна салата с паста, песто и грах

Съставки

450 гр паста ротини
2 с. л. зехтин
¾ чаша песто
140 гр пресен спанак, измит и грубо нарязан
1 с. л. лимонов сок
2 ч.ч. замразен грах
4 с. л. настъргано сирене пармезан

Начин на приготвяне

Пригответе пастата според инструкциите. Прецедетете и изплакнете със студена вода. Оставете да се прецеди отново. Изсипете я в голяма купа и я разбъркайте с 1 с.л. зехтин. Смесете пестото, спанака и лимоновия сок в кухненски робот докато се получи гладка и кремообразна смес. Ако е прекалено суха или плътна добавете още вода. Добавете пестото, граха и пармезана заедно с останалата част от зехтина към пастата и разбъркайте. Опитайте и подправете, ако е необходимо. Добър апетит!

Текст: Fashion Inside

Снимки: Wholeandheavenlyoven.com/Twopeasandtheirpod.com/Theironyou.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дяволът е в детайлите.

Ако сте пропуснали
Най-четени