Истинско изкушение и истинско прегрешение. Но е пролет и можем да си позволим да се поглезим малко. Любителите на сладкото ще се влюбят в това наистина вълнуващо сетивата гурме приключение. Наричано още lava cake, суфлето с течен център изглежда като най-трудното нещо на света, особено за момичетата, които предпочитат социалните мрежи пред кухнята. Признаваме, че под това определение на първо място слагаме самите себе си! Големият ни страх от това кулинарно чудо идва от факта, че сърцевината на кексчето е пълна с горещ, течен шоколад. Рядко бихме написали думите страх и шоколад в едно изречение, но случаят го изисква!
След като опитахме сами рецептата, можем да ви уверим, че не е толкова сложно, колкото изглежда! Запасете се с шоколад, сладолед и много точен часовник! Ще видите защо.
Необходими продукти:
шоколад – 200 г
натураленмасло – 200 г
яйца – 7 броя
захар – 270 г
брашно -125 г
какао – 50 г натурално
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре. Не е трудно!
Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.
Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, от което именно се страхувахме! Сервирайте с топка сладолед по желание, но най-вече с приятна компания. Щастливи от добре свършената работа!
Текст: Fashion Inside
Снимки: Pinterest