Време е за прегрешения, поне що се отнася до сладкото. А какво по-голямо удовлетворение от това да приготвиш нещо наистина изкушаващо сама? Фенове сме на лесните и приятни рецепти, които нямат за цел да превърнат престоя ти в кухнята в кошмар, а напротив. Мислим, че готвенето трябва да е преди всичко забавление! Именно затова избрахме десерт, който всички обичаме. Има десетки вариации и интерпретации, но ние избираме класическия му вариант. Няма как да сбъркате с бисквитената торта! Съветваме ви, обаче, да си отделите малко повече време. За да избегнем печенето, разчитаме на стягането в хладилник. А през това време може да се отдадете на почивка!
Необходими продукти:
1,5 л прясно мляко
300 г захар
125 г краве масло
3 яйца
2 ванилии
50 г какао
120 г брашно
какао за поръсване
600-700 г какаови бисквити
Начин на приготвяне:
Яйцата, 200 мл от прясното мляко и брашното се разбиват. Останалото мляко се загрява заедно със захарта и ванилиите. На тънка струя се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят. Всичко се връща на огъня и се готви на слаб огън, докато се получи много гъст крем. Оттегля се от котлона и се слага маслото. Кремът се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и хубаво се разбърква. Във форма за торта се подрежда един пласт бисквити, които се покриват с кафяв крем, отгоре се слагат отново бисквити и следва бял крем, така се редуват пластове, докато свършат всички кремове. И сме почти готови! Формата се покрива с фолио и тортата се оставя в хладилник за поне 4 часа. След това се поднася поръсена с какао. И удоволствието е истинско!
Текст: Теа Николова
Снимки: Pinterest