Този текст би бил напълно достатъчен и само с две много любими думи – вино и шоколад! Всяка от тях е синоним на щастие, любов и страст и с лекота разгръща спомените и въображението. А какво се получава, когато ги съберем заедно? Магия. Погрижихме се за нея като открихме перфектната половинка за всеки вид шоколад и най-предпочитаните вина. Получиха се шест уникални двойки, които ще задоволят сетивата и на най-капризните от вас. Опитайте и се убедете сами!
Бял шоколад и Шардоне
Чаша ароматно Шардоне (или пенливо вино) се хармонизира чудесно с вкуса на белия шоколад (особено ако шоколадът е с парченца плодове). Лекият плодов вкус на виното разкрива пълното очарование на белия шоколад и напълно ви оставя без думи.
Пино ноар и Сникърс
Вероятно ви звучи странно като комбинация, но всеки вид шоколад с ядки е перфектният партньор за Пино ноар, така че Сникърс е достоен за вкусова половинка (със сърцето си от фъстъци и карамел). Зрялото червено грозде, леката текстура и коприненият вкус на това вино търси вкуса на гладкия млечен или натурален шоколад с леко солена сърцевина от ядки. Опитайте го и с трюфели с натрошени лешници.
Сира и натурален шоколад с бадеми
Двойка за истинските ценители на тези две изкушения. Натуралният шоколад по правило се съчетава по уникален начин с леко опушеният вкус на Сира. А когато съдържа в себе си сушени плодове и\или бадеми, вкусът на виното се разгръща максимално.
Бракето и трюфели с млечен шоколад
Освежаващо сладък вкус без усещането за натрапчивост, Бракето е перфектната половинка на всеки десерт, но най-вече на чистия млечен шоколад под формата на трюфели.
Каберне Совиньон и натурален шоколад с малини
Богатото на танини Каберне Совиньон се допълва с горчивината си към тази на натуралния шоколад, а зрелият плодов вкус на малините отключва сърцата на двамата партньори по съвършен начин.
Мерло с шоколадови целувки
Съвършен вкус, който се топи в устата и оставя неповторим послевкус върху небцето. Непременно опитайте тази комбинация повече от веднъж!
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press