Обичаме вкусни храни, които се приготвят бързо. Затова и сме щастливи, че открихме тази рецепта, която ще промени виждането ви за краставиците и ще направи някоя вечер със семейството и приятелите още по-специална.
Съставки
За супата
2 краставици, обелени и нарязани
2 авокадо, обелени и нарязани
1/4 връзка пресен магданоз
1/4 връзка прясна мента
сокът на един лимон
1 ч.ч. кисело мляко
сол и смлян черен пипер
За багетата
1 багета разполовена на дължина
3 с.л. масло
150 гр. кашкавал
1/2 чаша кисело мляко
сокът от два лимона
Начин на приготвяне
В блендер смесете краставиците, авокадото, магданоза, ментата, лимоновия сок и киселото мляко докато се смесят напълно. Добавете солта и черния пипер.
Загрейте печката до 220 С. Сложете багетата върху хартия за печене, след като сте я намазали с маслото и поръсили с настъргания кашкавал. Печете докато той се разтопи напълно и стане кафяво, 10-15 мин. Докато багетата се пече, смесете киселото мляко и лимоновия сок.
Сервирайте супата с лимоновия йогурт отгоре и с парче от ароматната запечена багета.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Press