Едно истинско плодово вълшебство! Да, отнема малко повече време, но ви гарантираме, че гостите ви ще останат изключително доволни, а вие ще сте супер горди от себе си. Ягодовият тарт е истинска наслада, която не е толкова трудно да си подарите! Само следвайте инструкциите ни. Снимките на готовия резултат със сигурност ще ви амбицират!
Необходими съставки:
брашно – 250 г
масло – 125 г
яйца – 1 бр.
сол – 1/2 к.л.
вода – 1 – 2 с.л.
ягоди – 750 г
сироп от ягоди – 500 мл
желатин – 1 ч.л.
захар – 3 с.л.
Начин на приготвяне:
В купа пресяваме брашното и започваме да втриваме маслото в него, докато стане на трохи, прибавяме разбитото яйце и ако има нужда и водата. Замесваме маслено тесто, което покриваме със стреч фолио и прибираме за 30 минути в хладилника. Разстиламе тестото върху дъното на къдрава форма. Изпичаме го за 25 минути при температура 180 градуса. Желираме ягодовия сироп и като поизстине, го сипваме върху дъното на готовата тестена ”чинийка” , а отгоре нареждаме плътно една до друга ягодите, почистени от дръжките. Преди да сервираме поръсваме с кристална захар. А после следват само овациите!
Текст: Теа Николова
Снимки: Pinterest