Тази лесна морска рецепта отнема около 30 минути за приготвяне. Избрахме я и поради още няколко причини. Скаридите могат да бъдат перфектна компания на бялото вино, което пием през лятото в по-големи количества. А иначе, опушеният вкус на текилата, който в класическия мексикански коктейл е допълнен с острия аромат на лайм, много добре подхожда на морската сладост на скаридите и пикантността на лука и джинджифила. Затова, ако се чудите с какво да се поглезите днес, ето ви тази чудесна и вкусна идея за скариди маргарита.
Необходими продукти за 4 порции:
600 грама почистени едри скариди
1 с. л.пречистено масло
1 скилидка чесън, ситно нарязана
2 с. л. текила
1 с. л. коантро
30 мл. сок от лайм
1 ч. л. джинджифил, настърган
1 ч. л. кафява захар
1 шалот или 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
1 лайм, нарязан на резенчета
рукола и бейби спанак за сервиране
смляна морска сол и шарен пипер на вкус
Как да ги приготвите?
Маслото се загрява и в него се слагат подсушените скариди заедно с чесъна. Разбъркват се 2-3 мин. на силен огън, докато се зачервят и вече не са прозрачни. Посоляват се с морска сол и се поръсват със смлян шарен пипер.
Смесват се текилата, коантрото, сокът от лайм, джинджифилът, захарта и нарязаният лук. Разбъркват се със скаридите и се поднасят със спанака, руколата и резените лайм.
Текст: Fashion Inside/Menumag.bg
Източник: Menumag.bg
Вижте още: