Как го правиш, Гага?

x

Лейди Гага е от онази рядка „порода” артисти с изключително флуидна креативна визия. Ако попитате 10 души каква е първата асоциация, която правят с образа й, то най-вероятно ще получите 10 различни отговора. Тя няма форма, постоянно състояние или посока. Синоним е на изкуството. Никога не омръзва, не се повтаря и винаги успява да изненада. А всички знаем колко трудно е това във времена, когато вниманието ни не се задържа върху нещо повече от Tik Tok видео, което от своя страна става пошло за дни. 

„Как го правиш, Гага?” – задавал съм си този въпрос множество пъти, но днес, по повод нейния рожден ден, отново ще се опитам да търся отговора му.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)


Първо, трябва да спомена, че самият аз съм почитател на Лейди Гага от дете. Не знам обаче до каква степен това е добър или лош знак. Ако сте гледали поне едно видео на певицата от по-ранната й кариера, най-вероятно разбирате какво имам предвид… 

Вече нищо не мога да направя нищо по въпроса. Фактите са си факти. Изграждането ми като личност бе синхронизирано с ритмите на “ARTPOP” (по мое мнение – най-несправедливо оцененият й албум); “The Fame Monster”; “Joanne” и дори колаборацията й с Тони Бенет “Cheek to Cheek”, която пробуди любов към джаза в едно дете, заобиколено само от хитове на български „планетарни” певици. Хванете се само за това твърдение и вече имате един от отговорите на основния ни въпрос. Гага винаги успява да контрастира, а в редките случаи, когато не може да се открои, просто променя пейзажа. Защото може!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)


Доказателство за хамелеонството й е начинът, по който американката с италиански корени в даден момент измести фокуса на кариерата си от музиката към киното и то с небивал успех. От първите й малки роли в “Machete Kills” и “Sin City” през иконичното й  участие в сериала “American Horror Story” до блокбъстърите “ A Star is Born” и “House of Gucci”. Само преди няколко дни, снимки от снимачната площадка на  „Joker: Folie à Deux” – следващият кино проект, в който ще видим Гага, взривиха социалните мрежи. Звездата ще се превъплъти в Харли Куин, но много по-различна от версията на Марго Роби в”Suicide Squad” и “Birds of Prey”. Този път ще бъде далеч по-реално и бягащо от клоунската мимикрия. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)


Не можем да не споменем и отпечатъка й в документалното кино, който остави след себе си, благодарение на автобиографичната й продукция “Gaga: Five Foot Two”.  А за да провокираме интереса ви, нека споменем, че първите кадри вървят на фона на българската фолклорна класика „Кавал свири”. Определено ви препоръчвам да го добавите в списъка си, ако все още не сте го гледали!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)


Естествено, няма как да се разминем и с приноса й към колорита на модния свят. Роклята от месо, многопластовите Met Gala представления, работата й с Alexander McQueen, Versace, Marc Jacobs, Brandon Maxwell и още редица други модни величия. Независимо дали е на улицата или червения килим, Гага знае как се пише модна история. Философията й по отношение на стила се основава на възгледа: „Модата като изкуство и изкуството като мода”. Уви, няма кой да разкаже по-добре от самата нея… Човек на изкуството във всичките му форми, Лейди Гага е като мост между настоящето и бъдещето. Тя е от хората, които ежедневно ни доказват колко съществено е да осъзнаем разликата между приемането и толерирането на различните. Нарича феновете си „малки чудовища”, ала без грам негативен оттенък и не се срамува да отбележи, че самата тя е „майката чудовище”. 

Явно това е тайната. Да имаш способността да откриеш красотата в различното, да усетиш силата му, да го превърнеш в свой собствен почерк и да правиш всичко това чудовищно добре. Така го прави Гага.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)


Текст: Наско Фотев

Снимки: Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени