Напиши писмо на дете – довърши историята

x

През март се навършиха четири години, откакто COVID-19 официално пристигна в България. За повечето деца пандемията вече е далечен спомен, свързан с неприятни ограничения и дълго време, прекарано вкъщи. Но животът на други остава белязан завинаги, защото болестта отне мама или тати, а в някои случаи и двамата…. С последната си благотворителна кампания, Фондация „За доброто” ( вижте повече за нея ТУК) ни напомня именно за тях — децата на медици и учители, загубили битката с болестта.През изминалите години фондацията събира писма на децата. Понякога те са изпълнени с болка, написани до родителя, който вече го няма. Понякога са пълни с надежда и спомени. На пръв поглед изглеждат обречени да останат без получател. Точно оттук започва кампанията „Писма за доброто”.

На специално разработен уебсайт са публикувани откъси от писмата на децата с апел да им бъдат изпратени отговори. И те не закъсняват. Само в рамките на няколко седмици своите послания изпращат писатели, поети и обществени личности като Рене Карабаш, Николаос Цитиридис, Илиян Любомиров, Петър Тухчиев, Димитър Стефанов, Иван Тотев, Георги Ненов, Самуил Петканов, Лилия Йовнова, Мариана де Мео, Жени Алексиева и др. Техните думи даряват вяра и сила на децата, които все още се борят със загубата на близък човек, а покана да последват примера им получават всички желаещи да се включат. В края на кампанията всички събрани писма ще бъдат отпечатани в специално книжно издание.Освен морална подкрепа, Фондация „За доброто” се грижи и за бъдещото развитие на децата. На уебсайта потребителите могат както да изпратят еднократно дарение към Фонд за децата на герои, така и да станат ментори, като осигурят дълготрайна грижа за едно от децата.

Не оставяй писмата без отговор и мечтите без надежда. Изпрати своята подкрепа до децата на герои на www.pisma.zadobroto.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Голи рамене в горещ ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени