4 примамливи посоки за пролетта

x

И ние като природата започваме да се разбуждаме и едно от сигурните доказателства за това е желанието да намерим посоки, в които да поемем към ново приключение. Дори само за дълъг уикенд събрахме кратък списък на местата, които през пролетта носят особено очарование.

Прага или Карлови Вари

Трудно е да се направи този избор и ако времето и възможностите ви го позволяват отидете и на двете места. Минималното време, което ще ви е необходимо, за да се потопите в очарованието на тези две запазени марки на Чехия е поне три дена. В идеалния вариант отделете си седмица. Дори вече да сте били неведнъж в Прага, сме убедени, че ще ви се разкрие като за първи път с нещо необикновено. Карлови Вари пък ще ви омае не само с прекрасната архитектура, но и с характера, който носи. Заради береховката (известен местен ликьор), ежегодния кино фестивал, минералните извори и кръглите вафли.


Снимка: Pixabay


Photo by Fredy Martinez on Unsplash


Снимка: Karlovyvary.cz


Снимка: Karlovyvary.cz


Будапеща или Сегед

Отново непосилен избор. Ако достатъчно сте „мерили“ улиците на унгарската столица и знаете метър по метър всички нейни мостове, заложете на Сегед. И тук най-добрият възможен вариант е да успеете да видите и двата града. Сегед не отстъпва нито по красота, нито по атмосфера на Будапеща, даже може да ви спечели с по-голямата доза спокойствие, което ще получите докато сте там. Отново между три и пет дена ще са ви необходими, за да можете да попиете всичко, което ви предлагат тези централноевропейски перли. Църквите, замъците и Стария град са само част от местата, които си заслужава да видите в Сегед.


Снимка: Pixabay


Снимка: Pixabay


Снимка: Szegedtourism.hu


Снимка: Szegedtourism.hu


Букурещ или Брашов

На гости на съседите. Изглеждат ни малко недооценени пътешествията в посока Румъния. Именно затова решихме да им дадем шанс. Особено на тези два града, които определено заслужават внимание. Открай време румънската столица е наричана „малкия Париж“. Знаем колко енергия носи пролетта на подобни места, защо да не заложим на по-различно пътешествие този път. А и близостта от България позволява тръгване в последния момент и по-кратки, но пълноценни пътувания до там. Брашов пък ще ви предложи възможност да преминете през най-тясната уличка в Европа, да се насладите на трансилванската атмосфера и да отскочите до мистичния замък Бран, в който легендите разказват, че е живял граф Дракула.


Photo credit: archer10 (Dennis) 116M Views on Visualhunt.com / CC BY-SA


Photo credit: Giuseppe Milo (www.pixael.com) on Visual Hunt / CC BY


Photo credit: Balcon del Mundo on Visualhunt.com / CC BY-SA


Photo credit: Nate Robert on Visualhunt.com / CC BY


Братислава или Пиещани

Словакия също заслужава незабравима пролет. Братислава определено има с какво да ви впечатли, какво да ви разкаже и с какво да ви омагьоса. Уличките на стария град, разходките и кафенетата по брега на Дунава, замъка на хълма. И всичко това обвито в уханието на пролетта. Ако вече сте били там, помислете за Пиещани. Още една от известните СПА дестинации в Централна Европа. Там също си имат замък, минерална вода, СПА музей, парк с миниатюри и прекрасни възможности за почивка и разходки.

Така виждаме ние тази пролет с поглед, насочен към нови места или преоткриване на вече познатите. Харесва ли ви тази идея?


Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash/Pixabay/Karlovyvary.cz/Szegedtourism.hu/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Успешна нова седмица и… take it easy!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ