5 места не по-ниско от върха

x


Понякога да погледнеш нещата отвисоко не е толкова лошо. Особено, когато става въпрос за неповторими гледки от приблизително главозамайваща височина – буквално заради разредения въздух и не толкова заради красотата, която се разкрива пред погледа. Открихме пет места, които предлагат не просто гледка, а уникално преживяване заради гледкаТА. Намират се наблизо и на далеч и обещават да ги помните докрай.

Обсерватория Пик-дю-Миди (Пиринеи, Франция)

Можете да отидете там за обяд или дневна разходка, но истинското приключение е ако прекарате цяла нощ на височина от 2877 м. Неочаквано ще ви посрещнат с хотелски удобства и стая, в която ще се чувствате царски. Убедени се, че може и да не я използвате за цяла нощ, защото запомнящото се преживяване е отвън, по-близо до звездите. Там ще ви предложат а ла карт меню за през деня и традиционна вечеря, а за останалото ще ви разкажат снимките, които подбрахме от сайта на обсерваторията.

Belmond Sanctuary Lodge (Мачу Пикчу, Перу) 

Да, да! Продължаваме да се движим по високото. Почти в небето. И макар мястото да е на обратната страна на земята, винаги ни е привличало с магичната си енергия. Онази мистика, която пази от няколко хиляди години едва ли ще можем да разгадаем за една нощ, но поне си заслужава да опитаме. Или за повече, защото условията, които ни предлага хотела направо сбъдват мечти. И ако за миг сте помислили, че там горе може да ви доскучае, едва ли ще се случи. Освен луксозните СПА процедури, които може да си подарите на 2350 м височина, там имате възможността да станете част от древна Пачамама церемония за благоденствие и просперитет или да ви предскажат бъдещето на листа от кока.


LEAPrus 3912 еко хотел, (Кавказ, Русия)

Разположен на около 4000 м надморска височина, еко хотелът, отворил врати през 2013 година предоставя рядко високопланинско изживяване. В близост до границата с Грузия, мястото предлага великолепни гледки към безкрая за любителите на главозамайващите височини. И претендира да е един от най-иновативните хотели в Русия с енергийната ефективност и съвременни технологии, прецизна функционалност и стилен интериор.

Елкуи Домос (Хоркон, Чили)

Мястото се намира на 580 км от Сантяго, в южния край на пустинята Атакама. На височина от 4267 м. И там могат да се наблюдават звездите. Създадено през 2005 година именно с тази цел, да предостави възможност на любителите на небето да се наслаждават на красотата му, а през тази година е изградена обсерватория с два моторизирани купола, под които е поставен телескоп Ceslestron от типа Schmidt-Cassegrain. И ако това не е възможност веднъж в живота, да разполагаш с обсерватория на няколко крачки от стаята си.

Парадор на Лас Канадас дел Тейде (Тенерифе, Испания) 

Хотелът се намира в Тенерифе и показва съвсем различен облик на Канарските острови.
Има великолепна гледка към връх Тейде, на който може да се наслаждавате от сутрин до вечер. Освен прекрасните гледки, тук ще можете да опитате оригинални СПА терапии, като например тази с кестени или „Залез във Валсейн“. И храната е на почит тук, като най-изисканите ястия ще ви бъдат препоръчани от готвачите на Парадор.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pic du Midi/Belmond Sanctuary Lodge/Pinterest/Elqui Domos/Parador de las canadas del teide

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато петък е близо!

Ако сте пропуснали
Най-четени