6 великолепни плажа в Европа

x

Обиколихме света в търсене на най-красивите плажни ивици. Пътувахме къде ли не, понякога виртуално, понякога на живо, за да открием райските крайбрежни кътчета. И го направихме. Сега е време да се върнем у дома – по европейските плажове, които по нищо не отстъпват на екзотичните си съперници. Тези шест го потвърждават.Кала Тоннарела (Сицилия, Италия)

Плажът е част от малък залив в природния резерват Дзингаро в северозападна Сицилия. Великолепно място насред природата с безброй представители на защитени видове. Крайбрежната пътека минава през Скопело на юг и още няколко подобни залива. Всички те са чудесни за гмуркане. Че има прекрасни гледки, кристални води и златист пясък дори не е необходимо да споменаваме.Прая де Албандейра (Алгарве, Португалия)

Това, което прави този плаж наистина великолепен в сравнение с останалите в района е точният му размер, лесният достъп и Bar O Pirata. Също и интересните скалисти образувания, които го обгръщат. Едното от тях е емблематичната Арка де Албейндейра, която често намира място в привличането на туристи към Алгарве.Плая де Мигшьорн (Форментера, Испания)

Плажът се намира на най-големия от островите южно от Ибиса – Форментера. Определян е като един от най-красивите Балеарски плажове в региона, заедно с Плая Митрон. Районът не е пренаселен и някой ден е възможно да откриете свой собствен залив. Плажът е смесица от скалисти образувания, трева и дълбок пясък, който се простира по цялото продължение на южната част на острова. Предлага прекрасни гледки, осветени от островните ресторанти и барове.Кала Голоризе (Сардиния, Италия)

Малък, но особено красив. Плажът е разположен южно от Кала Бириола, в района на Олиастра. Още повече, че единственият начин да се стигне до тази толкова фотогенична плажна ивица е само пеша. Отнема около час катерене докато се стигне до там, а връщането може да продължи и повече. Всяка крачка към него обаче си заслужава. Водата притежава уникални нюанси на синьото и зеленото. Кала Голоризе без съмнение е олицетворение на Рая в един от многото му средиземноморски варианти.Ил де Ре (Бискайски залив, Франция)

Наричат го още „Белият остров“, разположен отвъд западното крайбрежие на Франция. Мястото притежава един от най-красивите плажове с мек почти бял пясък и елегантни къщи по крайбрежието. Дюни и борови гори са другите великолепни добавки, които островът предглага на гостите си.Златни Рат (Брач, Хърватия)

Плажът е смятан за едно от най-добрите места за сърф и кайт сърф на Адриатика. Намира се на остров Брач и е част от град Бол. Самият плаж много прилича на карибските пясъчни ивици. Дължината му е 530 м и притежава специфичната форма на триъгълник. Има уникалното свойство да се променя в зависимост от нивото на водата. Идеално място за водни спортове.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pixabay/Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Летен аутфит – свобода и лекота.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ