Албарасин от върха на Испания

x


Италия държи една голяма част от сърцата ни. Това не се нуждае от обяснения. Другата сме отделили за Испания. Тя е темпераментна, топла и отворена за нови изживявания, точно като самите нас. По това си приличаме. И точно затова се обичаме. Да, смятаме, че е взаимно, защото ни се разкрива, като никоя друга. А ние всяка година я обсипваме с внимание. Заради места като Албарасин.
Малкото градче знае как да омайва от пръв поглед. Само на 30 минути път от Теруел, в североизточна Испания, то е готово да ни върне няколко столетия назад.

От височината на 3878 си метра, Албарасин се смята за едно от най-красивите испански градчета, в които атмосферата на Средновековието остава жива и досега. Наричат го розовия град заради специфичния цвят на сградите. Но не мислете, че единственото, което градчето може да предложи е история.
Като повечето селища в Испания и Албарасин си има своя легенда. Историята разказва за принцеса Доня Бланка, прогонена от кралицата на Арагон, нейна снаха. Фамилията Азагра, заможните господари на Албарасин я хващат и й дават комфорт по време на изгнанието й. Един ден по време на разходка, тя изчезва и никой повече не я вижда. Хората вярват, че е затворена до смъртта си в кулата на крепостта, която днес носи нейното име. Смята се, че духът й все още обитава мястото, до пълнолунието през август, когато се потапя в река Гуадалавиар.Естествено легендите вървят заедно със замъци, крепости и славни битки. И трите присъстват в Албарасин. Селището е било стратегическо място при навлизането на мавританските войски.

Катедралата, площадът и тесните, стръмни улички допълват приказния пейзаж на високопланинското градче.
Храната. Когато говорим за Испания – храната и питиетата носят също толкова наслада колкото и италианските. А щом стане въпрос за Албарасин, местните препоръчват да опитате тези два ресторанта – El Buen Yantar и Rincón del Chorro.

Оставяме на вас да се докоснете и до останалите забележителности, които превръщат Албарасин в наистина чудесно място за влюбване в Испания. Ако още не ви се е случило.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Unsplash; Pixabay

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Предвестници на пролетта.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ