Албарасин от върха на Испания

x


Италия държи една голяма част от сърцата ни. Това не се нуждае от обяснения. Другата сме отделили за Испания. Тя е темпераментна, топла и отворена за нови изживявания, точно като самите нас. По това си приличаме. И точно затова се обичаме. Да, смятаме, че е взаимно, защото ни се разкрива, като никоя друга. А ние всяка година я обсипваме с внимание. Заради места като Албарасин.
Малкото градче знае как да омайва от пръв поглед. Само на 30 минути път от Теруел, в североизточна Испания, то е готово да ни върне няколко столетия назад.

От височината на 3878 си метра, Албарасин се смята за едно от най-красивите испански градчета, в които атмосферата на Средновековието остава жива и досега. Наричат го розовия град заради специфичния цвят на сградите. Но не мислете, че единственото, което градчето може да предложи е история.
Като повечето селища в Испания и Албарасин си има своя легенда. Историята разказва за принцеса Доня Бланка, прогонена от кралицата на Арагон, нейна снаха. Фамилията Азагра, заможните господари на Албарасин я хващат и й дават комфорт по време на изгнанието й. Един ден по време на разходка, тя изчезва и никой повече не я вижда. Хората вярват, че е затворена до смъртта си в кулата на крепостта, която днес носи нейното име. Смята се, че духът й все още обитава мястото, до пълнолунието през август, когато се потапя в река Гуадалавиар.Естествено легендите вървят заедно със замъци, крепости и славни битки. И трите присъстват в Албарасин. Селището е било стратегическо място при навлизането на мавританските войски.

Катедралата, площадът и тесните, стръмни улички допълват приказния пейзаж на високопланинското градче.
Храната. Когато говорим за Испания – храната и питиетата носят също толкова наслада колкото и италианските. А щом стане въпрос за Албарасин, местните препоръчват да опитате тези два ресторанта – El Buen Yantar и Rincón del Chorro.

Оставяме на вас да се докоснете и до останалите забележителности, които превръщат Албарасин в наистина чудесно място за влюбване в Испания. Ако още не ви се е случило.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени