Алиса в Страната на изгряващото слънце

x

Хей, Луис Карол, дали през 19-и век дори ти е минавало през ума, че един ден твоята Алиса ще бъде голяма, голяма звезда в Япония. И всеки ще иска да стъпи в малките ѝ обувки, да последва Белия заек, да срещне Лудия шапкар и да опита от вкуса на нейните приключения. Японците ги бива в оживяването на фантазии и може би тъкмо затова успяват да се похвалят с цяла колекция влудяващо фантастични ресторанти, пресъздаващи Страната на чудесата на любимата ни героиня. Ето няколко смайващи примера. И да си признаем, действат ни доста стимулиращо да си букнем билети за една дълга и, оказва се, приказна ваканция.

Alice in a Labyrinth, Гинза, Токио

Ще започнем с малък жокер. Гинза е най-луксозната, скъпата и привлекателна улица в Токио, като целия квартал около нея носи същия дух. В този ред на мисли, локацията на това бижу никак не е случайно избрана и хармонира отлично с мащабния му замисъл на жива приказка. За да достигнат вътрешността на ресторанта, посетителите преминават буквално през страници от книгата. А вътре могат да поседнат дори в огромна чаша за чай. Менюто с коктейли е оформено като шапката на Лудия шапкар. Всяка от храните също пристига в тематичен вид на карти за игра, усмивката на Чешърския котарак или дори на самата Алиса. Всичко изглежда почти кукленско, но всъщност отзивите за кухнята и напитките са доста ласкави.
Alice in Magical Land, Ниши-Шинжуку, Токио

Интериорът на тази шантава красота направо може да бъде сбъркан със снимачна площадка на някое от продълженията на “Алиса в страната на чудесата”. Така ни се иска да попаднем там с голяма компания и да се пренесем в тази магическа атмосфера за няколко часа! Менюто магнетизира апетита ни с френски и италиански деликатеси, а презентацията на чиниите граничи с изящно изкуство.
Alice in Dancing Land, Шибуя, Токио

Шибуя е мястото за парти в Токио, а Alice in a Dancing Land е пищното царство, където може да опитаме интересна храна и напитки, да попеем и да потанцуваме под един покрив. Обстановката е буквално блестяща – много стъкло, светлинки и гъделичкащи окото детайли. Приисква ти се с танцова стъпка да надникнеш навсякъде и да разкриеш всяка тайна, която стените му пазят. Предизвикателството е прието!
Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ