Авокадото се сдоби със свой собствен ресторант и това си е събитие, което трябва да се отбележи. Мястото се намира отвъд Океана, и по-точно в Ню Йорк, което приемаме за стимул към още едно вълнуващо пътешествие.
Не че не можем да си направим някоя рецепта и вкъщи, но сещате ли се за друго растение, което да е удостоено със собствено заведение? Ние, не!
Създаването на Avocaderia е може би следващата логична стъпка, след като авокадото така успешно се намести в брънчовете и Instagram. Сега първият бар, посветен на зеленото растение ще предлага здравословни салати, тостове, смутита… и естествено глуакамоле. Всички ястия ще бъдат приготвяни с органични мексикански авокадо от Мичоакан.
Създателите на новия ресторант са трима млади италианци. Единият се влюбва във вкуса на авокадото докато живее в Мексико сити. С изненада Франческо Брачети открива, че в света все още няма място, на което растението да е център на вниманието. Така заедно с приятелите си Алесандро Биги и Алберто Грамини създават Avocaderia, която отваря врати само преди месец.
Ястията са съчетание от различни кухни. Има щипка от Мексико, от Япония и Египет и къде ли още не.
Наясно сме, че е почни на другия край на света, но пък си е достатъчно предизвикателство за едно следващо далечно пътешествие до Новия свят. А причините да стигнем до Ню Йорк се трупат ли трупат.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Instagram