Та какво може да направи едно пътуване с влак още по-вълнуващо? Някои от най-добрите шеф готвачи в света, които да изненадват с вкусове през цялото време. Именно такива впечатляващи пътешествия предлагат през 2018 година от Eastern & Oriental Express. В тях всичко ще е подчинено на красивите места и добрата храна. Истинско гурме изживяване от най-висока класа.
Ян Китичай и Люк Манган са големите имена, с които луксозната влакова композиция ще кръстосва широкия свят, и по-точно югоизточна Азия, през следващата година. С помощта на главния готвач на влака Янис Мартинеу, двамата гост шефове ще създадат собствени менюта, които подчертават съвременния им стил и уникален почерк, вдъхновени от емблематичната влакова линия.
Гурме приключението, което подготвя Люк Манган ще започне от Сингапур през пролетта. Там той ще покаже на гостите екзотичния пазар на града, преди всички да се отправят на незабравимо пътешествие до Банкок. Докато пътуват през Малайзия гостите ще преминат през великолепни пейзажи, храмове и древни селища.
Люк Манган е един от водещите майстор готвачи в Австралия и по целия свят. Притежава 19 ресторанта и ключови партньорства с круизни линии, самолетни компании и сега емблематичен влак с неговото име.
Предизвикателството на Ян Китичай ще изпълни три вечери между Банкок и Сингапур и ще изненада всички гости с впечатляваща закуска, меню за следобеден чай и вечеря, в които ще включат в себе си истинските тайландски вкусове. Самият Ян Китичай е един от най-известните и успели готвачи в Тайланд. Преди да стане име в света на кулинарията, той тръгва от типичните колички за храна в Банкок. Животът го подготвя за стипендия в кулинарното училище и кариерата му тръгва към върха. В момента освен работата в легендарния френски ресторант Claude’s в Сидни той е и известен автор на кулинарни книги.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Eastern & Oriental Express