Легенди за Испания

x

Обичаме, места обвити в мистерия. Затова и непрестанно ги търсим из цяла Европа. Често се връщаме в България, но това лято се застояхме (в пътешественическите си блянове) на Пиринеите. След като Португалия разкри места, изпълнени с легенди, намерихме подобни и в Испания. И не можахме да им устоим.
Сеговия

Градът е изпълнен с древна история. Построен на скалист варовиков хълм. Силуетът му под ясното кастилско небе наподобява кораб. И до днес произхода на Сеговия остава мистерия. Местността е била обитавана още преди римско време. Внушителният аквадукт е първото свидетелство за зараждане на общност тук. И става основа за векове на богата история. През 12 и 17 век благоденствието на града става причина за изграждането на много църкви, манастири, крепости и дворци. Днес те радват окото и от земята, и от небето. Освен с архитектурното наследство, Сеговия има какво да покаже и в кулинарното. В града еднакво добре съжителстват съвременните изтънчени гурме ястия с традиционните, които местните горещо препоръчват. Печено месо, кастилска чеснова супа, La Granja бобена яхния и още какви ли не локални специалитети.
Витория-Гастейс

Градът е много повече от административен център на Баската автономна област в Испания. И тук има хилядолетна история. Но веднага щом стъпите в него ще усетите как кипи от живот. И по какъв удивителен начин историята, завещана от векове се преплита със съвременните градски традиции. Например графитите, които приковават вниманието или пък съвременните зелени арт инсталации, на една, от които пише името на града. Витория-Гастейс всъщност са имената му на испански и баски. Наричат го и града на хилядите вкусове заради богатото разнообразие от кулинарни изкушения, които предлага. Там ви очакват както най-новите ресторанти, така и най-добрите пинбо барове и най-старите заведения, които ще ви разкажат за тайните на баската кухня.
Валдеробрес

Това е третото място, което решихме да „обиколим“ набързо, за да запалим както собствената си, така и вашата пътешественическа страст. Името му означава „градът на дъбовете“ заради многото португалски дървета. Кметството и замъкът във Валдеробрес са свързани с мост с готическата катедрала и създават неповторима старовремска атмосфера. Архитектурата и тесните улички са запазили онзи непреходен дух, който само градовете с многовековен живот имат. Крепостта и църквата са основните и грандиозни по размер забележителности, които непременно трябва да се видят. Както и почти всяка друга сграда в града, защото носи своята неповторима и почти легендарна история.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стилът говори без думи.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ