Направете тези 7 неща за първи път… в чужбина!

x


Едно велико същество преди време ми каза: “Пътуванията са спасителната жилетка за живота”. И ми напомни защо се вълнувам всеки път преди да стегна куфара и да се отправя на някъде, където кракът ми не е стъпвал преди. Без да знам какво ме чака и къде ще ме отведат любопитните ми и жадни за радости стъпки.

Всяко пътуване е като инжекция щастие за душата. Имаме няколко рецепти как да направите следващото си абсолютно незабравимо:

1.  Направете си татуировка в чужбина. Може би и вие следите любимите си тату артисти в Instagram и Facebook. От години стилът им ви впечатлява и размечтава. Повечето добри татуисти често пътуват и гостуват в различни студиа, пръснати по широкия свят. Следващият път, когато се озовете в един град с едно от доказаните имена в рисунките по кожата, приемете, че може би не е случайно. Запишете си час и си подарете спомен завинаги. 

2.  Отидете на урок по танци. В градове като Лондон, Париж, Амстердам се намират някои от най-авторитетните танцови зали в Европа. Съвсем не е задължително залата да бъде нещо грандиозно всъщност. Просто вземете от опита, заразителната енергия и знанията на хореограф, с който никога преди не сте се сблъсквали. Опитайте нов стил или надградете танцовата си култура в направление, в което вече виреете добре. Забавлявайте си и запомнете пътуването си с адреналин като този.

3.  Отидете на лунапарк. Качете се на най-страшното влакче и на най-абсурдната въртележка. Викайте с пълно гърло или спрете да дишате за миг. Емоции, емоции, емоции. Какво по-хубаво може да ви се случи?4.  Барселона, Берлин и много други градове предлагат опции да се повозите с лодка в сърцето на града. И не, не става дума за онези туристически корабчета със стъклени покриви и аудио гайдове, а за съвсем истински лодки с две гребла и място за един-двама ентусиасти. И това, ако не е сюрреалистичен градски дзен насред кротки (градски) води?5.  Отидете на ресторант, посветен на екзотична кухня, която преди не сте опитвали. Ние си спретнахме спонтанна, но много специална и пъстра вечеря в сенегалски ресторант в Мадрид. И това се запечата в съзнанието ни като един от най-ярките и свежи спомени от това ни пътешествие. С две ръце препоръчваме подобни експерименти и радости за небцето и сърцето ви.

6.  Купете си билет за концерт на изпълнител, за който никога не сте чували. Случи ни се в едно хале в Берлин. Слушахме на светлината на десетки свещи група от Италия с ирански произход. И дори си купихме диск за спомен. Прекрасен, вълшебен и незабравим спомен.7.  Изгубете се, ама наистина! Захвърлете за няколко часа картите, изключете приложенията и игнорирайте навигацията. Нагазете смело в следващото си приключение. Пуснете се в градския лабиринт и оставете любопитството и интуицията да ви водят. Надничайте в малките галерии. Снимайте графитите. Усмихвайте се на местните и открийте скритите съкровища на градовете, които искате да запомните завинаги.Текст: Сияна Заимова

Снимки: Unsplash

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени