Направете тези 7 неща за първи път… в чужбина!

x


Едно велико същество преди време ми каза: “Пътуванията са спасителната жилетка за живота”. И ми напомни защо се вълнувам всеки път преди да стегна куфара и да се отправя на някъде, където кракът ми не е стъпвал преди. Без да знам какво ме чака и къде ще ме отведат любопитните ми и жадни за радости стъпки.

Всяко пътуване е като инжекция щастие за душата. Имаме няколко рецепти как да направите следващото си абсолютно незабравимо:

1.  Направете си татуировка в чужбина. Може би и вие следите любимите си тату артисти в Instagram и Facebook. От години стилът им ви впечатлява и размечтава. Повечето добри татуисти често пътуват и гостуват в различни студиа, пръснати по широкия свят. Следващият път, когато се озовете в един град с едно от доказаните имена в рисунките по кожата, приемете, че може би не е случайно. Запишете си час и си подарете спомен завинаги. 

2.  Отидете на урок по танци. В градове като Лондон, Париж, Амстердам се намират някои от най-авторитетните танцови зали в Европа. Съвсем не е задължително залата да бъде нещо грандиозно всъщност. Просто вземете от опита, заразителната енергия и знанията на хореограф, с който никога преди не сте се сблъсквали. Опитайте нов стил или надградете танцовата си култура в направление, в което вече виреете добре. Забавлявайте си и запомнете пътуването си с адреналин като този.

3.  Отидете на лунапарк. Качете се на най-страшното влакче и на най-абсурдната въртележка. Викайте с пълно гърло или спрете да дишате за миг. Емоции, емоции, емоции. Какво по-хубаво може да ви се случи?4.  Барселона, Берлин и много други градове предлагат опции да се повозите с лодка в сърцето на града. И не, не става дума за онези туристически корабчета със стъклени покриви и аудио гайдове, а за съвсем истински лодки с две гребла и място за един-двама ентусиасти. И това, ако не е сюрреалистичен градски дзен насред кротки (градски) води?5.  Отидете на ресторант, посветен на екзотична кухня, която преди не сте опитвали. Ние си спретнахме спонтанна, но много специална и пъстра вечеря в сенегалски ресторант в Мадрид. И това се запечата в съзнанието ни като един от най-ярките и свежи спомени от това ни пътешествие. С две ръце препоръчваме подобни експерименти и радости за небцето и сърцето ви.

6.  Купете си билет за концерт на изпълнител, за който никога не сте чували. Случи ни се в едно хале в Берлин. Слушахме на светлината на десетки свещи група от Италия с ирански произход. И дори си купихме диск за спомен. Прекрасен, вълшебен и незабравим спомен.7.  Изгубете се, ама наистина! Захвърлете за няколко часа картите, изключете приложенията и игнорирайте навигацията. Нагазете смело в следващото си приключение. Пуснете се в градския лабиринт и оставете любопитството и интуицията да ви водят. Надничайте в малките галерии. Снимайте графитите. Усмихвайте се на местните и открийте скритите съкровища на градовете, които искате да запомните завинаги.Текст: Сияна Заимова

Снимки: Unsplash

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени