Поздрави от Рио! С 10 спиращи дъха снимки

x

„На осмият ден Бог създаде Рио”, обичат да казват жителите на втория по големина град в Бразилия. И няма как да не се съгласим с тях. Това е наистина райско кътче, в което тропическите дъждовни гори, плажовете и монолитните живописни планини образуват един от най-характерните ландшафти в света. Накъдето и да погледнете, пред вас се разкриват спиращи дъха гледки.

Събрахме десет от тях, които трудно ще забравите.Статуята на Христос Спасител (Cristo Redentor) в стил ар деко е изработена в периода 1922-1931 г. и е висока 30 м. Тя е разположена на високия 700 метра хълм Корковадо в националния парк Тижука. Отблизо мащабът й е впечатляващ. Гледките от статуята към града, също са невероятни.Друга невероятна гледка в Рио де Жанейро е от планината Пау де Асукар (Захарната глава). Планината е една от големите забележителности на Рио. Върхът й е сякаш на входа на залива Гуанабара и я превръща във визуален ориентир за навигаторите по море или въздух.


.


Най-перфектният момент от деня, за да се повозите на лифта до върха на планината Захарната глава е по залез слънце, когато цветовете на небето и изгряващите светлини на града ще ви омагьосат.Нитерой, сателитният град на Рио през залива Гуанабара, разкрива няколко страхотни гледки, сред които съседните планини и морето с модерния футуристичен музей, дело на бразилския архитект Оскар Нимайер.Изгледът към плажа също е нещо, което никога няма да забравите. Особено гледката от Ипанема в посока към планините Двата братя (Dois Irmãoes).Гледката от върха на Двата братя също не е лоша. Едночасовата пътека към върха минава през най-лесната за чужденците фавела в Рио – Видигал. Тя е отворена за туристи от 2012 г., когато обществото е било „успокоено” от полицията.Великолепната четирикилометрова ивица на плажа Копакабана е винаги впечатляваща, особено на Нова година, когато повече от 2 милиона човека празнуват и гледат традиционните фойерверки.„Сантос-Дюмон“ – вътрешното летище на Рио се намира в центъра на града, така че всяко излитане е грандиозно, а пилотите често дават коментари, докато прелитат около планината Захарната глава и след това кръжат около Копакабана и Ипанема. Непременно настоявайте за място до прозореца от дясната страна на салона в самолета.Красивата ботаническа градина на Рио (Jardim Botânico) е създадена през 1808 г. от португалския крал Жоао VI и е нещо, което трябва да се види. В нея има около 6 500 вида растения и 140 вида птици, както и гледка към вездесъщия Христос (може да бъде видян от всяко кътче на града).Двучасовият преход до върха на скалата Педра де Гавеа (намираща се в западната част на града) е труден, но си струва усилията, защото предлага удивителни гледки към горите, планините и плажовете на Рио.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Pixabay

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежовото – една стилна вселена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ