Светът вече си има град на виното

x

cite-du-vin-1


Истинското удоволствие започва там, където свършват… очакванията. Колкото по-изненадващо, толкова по-сладко. Така се случи и с нас, когато разбрахме, че тематичен парк, наречен „Градът на виното“, отвори врати в началото на месец юни.


cite-du-vin-2


Ако Франция е една от дестинациите ви за лятото, можете да предвидите кратка отбивка в това приятно място. Още повече ако перфектната вечер за вас включва дегустация и любопитна дискусия за историята на виното.

Еквивалентът на Дисниленд за пораснали е разположен не къде да е, а в Бордо, мястото дало названието на едни от най-добрите вина на планетата.


cite-du-vin-6


cite-du-vin-4


Паркът разполага с 20 тематични области и експозиции, които представят по особен любопитен начин културата и историята на виното. Мястото разполага с аудитория с 250 места, предназначена за прожекции и лекции, както и симулатор, с който гостите да се потопят в реалността на плаващ търговец на вино или дегустатор.


cite-du-vin-3


Паркът си поставя амбициозната мисия да посвещава колкото се може повече хора по света в културата и богатството на виното, което само по себе си заслужава тост.


cite-du-vin-5


cite-du-vin-7


cite-du-vin-8


Наравно с идеята за самия винен град, впечатлява и архитектурата, с която е претворен. Внушителна, футуристична и пренасяща в един друг свят. Проектът е създаден от Anouk Legendre и Nicolas Desmazières от XTU Architects. Дизайнът включа елементи от навързани лозя, вино трансформиращо се в чаша и близко разположената река Гарона. Сградата на парка е изградена на десет нива и да създава впечатлението за непрекъснато преливане между интериора и екстериора си.

Със сигурност една от вечерите ни във Франция, буквално ще бъде окъпана във вино. Вие можете да направите същото при следващото си пътуване до там.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

Чаша червено вино на ден пази лекаря далеч от мен

5 места за винено изживяване в България

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къси панталони от BALENCIAGA

Къси панталони от BALENCIAGA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Сако от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от SAINT LAURENT

Дамска чанта от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла рокля от MATICEVSKI

Бяла рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Здравей понеделник, да поиграем на стил?!?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ