Тревизо – още една италианска история

x

treviso-1


Стана ни студено без Италия. Онази нашата, любимата, изпълнена с толкова живот и енергия. Как да не ни се прииска да сложим пръст върху картата и да потърсим следващата си точка за сбъдване на апенински мечти.


treviso-italy-canal


Потърсихме необичайно място, което да си поискаме този път и го открихме много близо до бляскавата Венеция. С глъчката и цветовете си, без много усилия може да засенчи градчетата, разположени в своите околности. Но ние никога не пропускаме да потърсим и тях. Защото Италия се усеща най-добре там.


treviso_hmg


Тревизо ще ви предложи автентичност. Често го наричат „малката Венеция“, защото неговите живописни улички с пъстри докове наистина напомнят на плаващия град. Историческият център на града е обкръжен от средновековни крепостни стени и червените тухлени аркади, както и двете реки Канян и Силе, което прави мястото неповторимо и очарователно.

Градчето ще превземе сърцата на онези, които търсят спокойствие от шумотевицата на мегаполисите. По бреговете на реката се простират обширни булеварди и паркове, а също и уютни кафенета и ресторанти, които ще ви потопят в атмосферата на Тревизо. А също може да си направите и пикник в сянката на някое дърво.


treviso-2


Като всяко малко италианско съкровище и Тревизо има какво да покаже на света със средновековните си сгради, дворец и катедрала, без които усещането за Италия няма да е същото.

Един от най-красивите райони, който ще се настани за дълго в сърцата ви, е Vicolo Molinetto, където може да се разхождате из голям парк и да видите старинна мелница, която и до днес продължава да работи.

Ако шопингът е в кръвта ви, остров Пескария се слави като най-оживеното място в града. Между май и октомври е най-подходящият период да направите Тревизо вашето следващо италианско изживяване.


treviso-3


И ако още една от италианските ви страсти носи името Просеко, времето между 16 и 19 октомври всяка година е идеалното да посетите Тревизо. Тогава се отбелязва Ombralonga или кулминацията на фестивала на пенливото вино. Целта на празника е изключително проста новопристигналите в града получават списък с баровете и непременно трябва да обиколят всички и да опитат по чаша Просеко и да достигнат до финала.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на правилен акцент!

Ако сте пропуснали
Най-четени