Шопинг в Париж и няколко адреса, които си заслужават

x

Преди време начертахме за вас карта до някои от най-ексклузивните шопинг адреси в Милано. Удари часът да ви разходим и из съкровищниците на Париж, за които не всеки знае:

Merci

След като легендарният Colette затвори врати през декември, Merci съвсем хегемонно пое щафетата на най-известния концептуален магазин в Париж. Неговата история започва преди десет години, през март 2009-а. Когато на мястото на стара фабрика за тапети се настанява необичайна шопинг локация, разлята върху нескромните 1500 квадратни метра и няколко етажа. Всичките догоре нашарени с дрехи, бижута, аксесоари, мебели, предмети за дома, декорации за офиса и какво ли още не. Каква джунгла само! Магазинът променя облика си няколко пъти в годината. А пред вратите му винаги има паркиран един специален Fiat 500. Той също става част от сценографията на шопинг оазиса при всяка от промените му. Пардон… от премените му!

Aдрес: 111 boulevard Beaumarchais | Rez de Jardin, 75003 Paris

Le BHV Marais

Le BHV Marais е опасна зона на изкушения, защото такива дебнат буквално от всеки ъгъл на 6-те му етажа. Ако Galleries Lafayette все повече ви напомня на туристическа атракция и все по-малко на на уютно място за блажен шопинг, сервираме ви една достойна алтернатива. Положението тук е толкова мултибранд, че трудно бихме могли да изредим всички марки, събрани под един покрив, без да се задъхаме поне няколко пъти. Неизменното френско присъствие срещаме в лицето на Sandro, Maje, Paul and Joe и The Kooples. Като магнит обаче ни привлича зоната на Anthropologie – това е единственото място в цяла Франция, където може да сдобиете с бохо съкровищата им. Le BHV Marais е и една от малкото локации, които приютяват селекциите на Urban Outfitters и Тopshop. Тук си е една малка шопинг вселена с достъп до всичко – от червило до дизайнерски стол, от крафт бира и гурме сладкарница до фантастично курираната книжарница с огромна библиотека и екстравагантни канцеларски решения. От всички покупки, с които гордо напускаме магазина, най-много се радваме на чифт мокасини, каквито издирваме от години, мини албумче за инстантните ни Fuji снимки и гениален работен планер с корици на еднорози.

И да не забравим да вметнем – Le BHV Marais има и помещение, обособено за готварски класове. Които се провеждат с доверениците на един от най-добрите и авторитетни местни готвачи, Ален Дюкас, носител на 3 звезди Мишлен и истинска знаменитост във Франция. В сградата на мултибранд магазина има и Nail Bar, в който ще се погрижат за маникюра ни не по-малко звездно.

Адрес: 52 rue de Rivoli, Paris

Amen

Приканваме ви да надникнете отвъд витрината му. Пък било то и само за да си направите някоя и друга снимка, обсипани от светлините на диско интериора му. Магазините Amen ще откриете в Париж, Брюксел и Палма де Майорка. Парижанският се намира недалеч от другия култ в града, за който вече ви разказахме – Merci. Тук модата е значително по-алтернативна, на пръв поглед еклектично събрана, но на втори откриваме, че нищо не е случайно и всяка вещ пасва съвършено до всички останали – от най-малката брошка, парфюм или колекционерска играчка до чантите, чашите и осветлението.

Адрес: 14,  Rue Des Filles Du Calvaire, Le Marais, Paris
Текст: Александра Тошева

Снимки: Merci, Amen, Le BHV Marais.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BOTTEGA VENETA

Палто от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от DOLCE & GABBANA

Дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Рокля от DOLCE & GABBANA

Рокля от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN

Кецове от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Няма нищо по-стилно от лошото време…

Ако сте пропуснали
Най-четени