Добре дошли в царството на парфюмите!

x


Едно място, което трябва да се види: Le Grand Musée du Parfum! Там, където вълшебните аромати на парфюмите и вълнуващите им истории се съчетават по съвършен начин, а креативните творци на аромати и техните страстни почитатели си дават среща. Място, което, разбира се е разположено в столицата на парфюмите – Париж. Не пропускайте да го включите в списъка си с местата, които да посетите при следващото си гостуване във френската столица!
Знаете ли кой е най-най-най-първият парфюм, създаден от хората? А как се комбинират ароматите? Каква е връзката между парфюмите и чувствата? И какви съставки се използват днес? Отговорите на тези и други въпроси ще откриете в специализирания музей, намиращ се на ул. „Faubourg Saint-Honoré” 73 в Париж, който бе официално  открит в края на миналата година. Този фантастичен свят от аромати е разположен на площ от 1 400 кв. м., а сградата му има интересна история. Дълги години тя е била основен магазин и централен офис на Christian Lacroix Haute Couture, а през 19 век – елегантен дом на барон Антоан-Мари Рьодерер.
В сърцето на този необикновен музей в Париж са историите, разказващи за парфюмите и ароматите (над 60 различни вида, разположени в изложбените зали) и за вълнуващото изкуство на парфюмеристите. Тук всеки посетител може да се наслади на историческа разходка, започваща от времето на фараоните и завършваща в наши дни, да се запознае с иконите на парфюмите (от Клеопатра до Габриел Шанел), а също така и да открие ароматите на тонка боб, мускус или кипър (съчетание от дъбов мъх, лабданум, пачули и бергамот).
Многобройни станции и инсталации приканват да бъдат тествани от гостите на музея: да проверят как работи обонянието им или да направят обиколка в тематичната градина. Парфюмерийните лаборатории в музея разкриват тайните на специалистите – едни от най-известните „носове” в света: от Матилда Лоран до Жан-Клод Елена.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени