4 идеи за справяне със стреса

x

stress-1


Заради непрекъснатия натиск и конкурентната среда на работното място, ежедневният стрес се превръща в стандарт, когато става въпрос за изграждането на кариера. Влиянието му върху здравето е дори по-опасно от пасивното пушене!?! Всички са наясно, че трябва да се действа за преодоляването му. Но как? Промяната на навици не може да стане за нощ, но поставянето на граници е добро начало.

Познавайте и уважавайте собствените си граници

Когато пристъпите извън работното си пространство, изключете съзнанието си от всички мисли, задачи и проблеми, свързани с работата. Най-лесно можете да постигнете това с приготвянето на вечеря, гледането на някой филм или прочитането на няколко реда от любима книга. Не позволявайте на мозъка си да продължи да се фокусира върху работата, дори след като сте напуснали работното пространство.


workout-stress


Тренирайте

Един от безотказните начини да „изпускане на парата“ след напрегнат работен ден е физическата активност. Ежедневните упражнения не само помагат на мозъка ви да изключи от работната вълна, но и осигурява по-добра подготовка на хората за справяне с бъдещи стресови ситуации и тревожност. Липсата на време не е извинение, защото една ефективна тренировка отнема между 10 и 15 минути на ден. Другият особено ефективен метод е ходенето пеша.


stress-4


Изключвайте се

Непрекъснатият интернет достъп не позволява на съзнанието ви реално да се откъснете от деловите задачи, дали заради постоянната комуникация с колеги, или заради непрекъснатата проверка на служебни съобщения. Ако сами се поставяте непрекъснато на разположение, създавате нездравословни очаквания у работодателя си.


Travel-essentials-for-your-trip-1


Планирайте забавленията си

Ще се справяте по-бързо и адекватно със стреса, когато знаете, че можете да го оставите зад гърба си, прекрачвайки прага на офиса. Това лесно се постига като планирате свободното си време с неща, които да очаквате с нетърпение по време на напрегнат ден. Тук не става въпрос за годишната отпуска, а по-скоро за филмова вечер или среща с приятели навън. Осъзнаването, че имате лични планове, които очаквате помага да трансформирате стреса във вълнение.

Тези няколко трика ще ви помогнат да управлявате и облекчите себе си от хроничния стрес, свързан с работата ви. Споменахме ли, че и малко шопинг терапия може да направи чудеса? Подарете си нещо специално, особено след пожъната малка победа в офиса.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

Посочиха новите най-разпространени грешки в деловия етикет

„Работещо момиче“ – филмът и неговите няколко корпоративни урока

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Coffee talks

~Coffee talk~

Вероятно поне веднъж сте чували израза: „Твърде много книги, твърде малко време”, или може би самите вие често го изричате…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ