Как да приключите със задачите си днес?

x

Eдна различна гледна точка към продуктивността.Да бъдете истински продуктивни, когато ежедневният ви график се пръска по шевовете, може понякога да изглежда като мисия невъзможна. Сякаш нямате време за нищо и единственото, за което можете да мислите с желание, е как ще се пъхнете под завивките, ще затворите очи и… ще се изключите.

Когато става въпрос за натоварен живот, множество ангажименти и продуктивност, често можем да се чувстваме като между чука и наковалнята. Това е така, защото, когато мислим за продуктивност, си представяме, да вършим милион различни задачи, които отнемат огромно количество време.

Да, мисия невъзможна! Но не съвсем. Споделяме с вас четири простички трика, които ще променят гледната ви точка. Запознайте се с идеята за микропродуктивността.  1. Спрете да гледате към часовника

Звучи странно, дори нелогично, все пак работният ден има определена продължителност. Забравете обаче за часовника и спрете да мислите за времето, което дадена задача ще ви отнеме. Това внася допънително напрежение и често води до абсолютен блокаж и антипродуктивност.

Научете се да не асоциирате продуктивността с тиктакаща бомба със закъснител, която само чака да се взриви в лицето ви. Свържете идеята за продуктивност с малка ежедневна цел (или сбор от няколко такива). Това е най-ефективният от всички методи за продуктивност, които всъщност работят.

  1. Пробвайте микропродуктивност

Микропродуктивността се базира на идеята, че човек може да бъде продуктивен, като вземе основна цел и я раздели на серия от малки задачи. Това прави основната цел много по-лесна за менажиране. С микропродуктивността можете да включите в ежедневието си много повече, отколкото предполагате.  1. Дори когато всичко е отишло по дяволите, започнете отново, не е краят на света

Какво ще стане, ако денят ви е пълен хаос и не постигате всичките си цели? Не се паникьосвайте. Приемете, че има и такива дни, колкото и да е разочароващо.

Започнете отначало, изградете деня си и го надградете отново. По всяка вероятност това, което имате в списъка си със задачи, в крайна сметка е нереалистично. Можете да си зададете няколко цели в дневния график. И ако изпълните примерно две или три от тях, няма смисъл да се чувствате обезсърчени. Нали знаете, че и малките успехи и крачки заслужават бутилка шампанско?

В тази точка накратко става въпрос най-вече за изграждане на навика да бъдете продуктивни всеки ден, вместо да извършвате максимален брой задачи и дейности всеки ден.

  1. Малки промени е всъщност равно на големи резултати

Микропродуктивността е свързана с намирането на интелигентни начини, по които можем да разделим задачите си, без да се напрягаме излишно. Да правим най-малките неща и да се чувстваме добре, защото без значение колко натоварен е бил денят ни, сме постигнали поне една или повече цели от списъка си. А това не е малко.

Изисква се само да променим нагласата си и да се научим да бъдем доволни от себе си, без задължително да се стремим към максимализъм и перфекционизъм. С достатъчно практика на системата за микропродуктивност скоро ще откриете, че ежедневните цели ще станат лесно достъпни, а не стресиращи и непостижими.


Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени