Успешните жени не допускат тези грешки на работното място

x

 


И преди сме споменавали колко важно е балансираното поведение в работна среда. Тук, в тази рубрика, сме говорили за успехите на много жени. И всеки път се убеждаваме, че успехът в професионален план е продукт на много неща, а университетската диплома е само една малка част от предпоставките за напредък в кариерата. Имаме ли нужда от различна енергия, която ни прави успешни, незабравими и почти незаменими на работното място? Може би! И може би постигаме необходимия баланс, ако правим или… не правим много неща. И за това с спираме на любопитните отрицания в тази посока: Какво не правят успешните жени на работното място? Нека видим!


 

 


Не използват клюките като оръжие. Или въобще не клюкарстват по адрес на свои колеги или изобщо за трети лица. Уверените жени не говорят за други жени. Те говорят за своите планове, мечти и очаквания.

Не подлагат своите идеи и работа на съмнение. Успешните и уверени жени вярват в своите познания, а колебанията не са им присъщи. Силните жени са силни, защото първо сами са повярвали на себе си, а след това цялото им поведение е проговорило с жестовете на този език, който има вербален и невербален израз.

Уверените и успешни жени не следват тенденции. Те създават тенденциите! Правят избори, базирани на собствения си вкус, нужди и предпочитания. И без значение дали става дума за ежедневен стил или начин на работа и вид поведение – те не се страхуват да правят първи крачки.

Не потискат усещанията и шестото си чувство. Когато имат мнение за нещо със сигурност ще го чуете. Увереността идва със способността да казват това, което мислят в определени ситуации, отнасящи се до професионалното ежедневие.

Ще ви учуди може би, че успешните в кариерен план жени не правят компромиси със здравето си. Те ценят баланса между работа и личен живот. И макар това твърдение да изглежда странно до думите „успешен“ и „кариера“, то остава меродавно. Успехът е продукт на много неща. Правилното хранене, достатъчният сън и възможността за психологично разтоварване са част от тях.

Не желаят на всяка цена да бъдат известни… Или да бъдат водещи в социалните групи, в които се движат на и извън работното място. Това е така, защото те уважават идентичността и уникалността на всеки. Предизвикателството да бъдеш част от група хора в професионален кръг се изразява в много неща,  но търсенето на популярност на всяка цена не е едно от тях.

Не се страхуват от грешки и провал. Защото няма перфектни хора, а и е човешко да се греши. А и всички знаем историята на Хенри Форд, който банкрутирал три пъти преди да успее.

Всъщност има и много други неща, които успешните жени не правят. И тактично отбелязваме, че всички тези неща важат и за мъжете, защото вярваме в равенството между двата пола и че никоя силна жена не би позволила да я убедят в противното.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Вижте още:

10 УСПЕШНИ ЖЕНИ-ПРЕДППРИЕМАЧИ ПОД 30-ТЕ

НИКОЙ НЕ НИ УЧИ НА МАЛКИТЕ НЕЩА: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ НАВИЦИ, КОИТО ТРЯБВА ДА РАЗВИВАМЕ НЕПРЕСТАННО

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Приятелството между жената и роклята е вечно.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ