Все по-популярният прийом в готвенето без глутен, при който тестото се замества със сварен карфиол, е в основата на това вкусно ястие, което научихме от сп. „Меню”. В него няма и следа от опасните за някои хора пшеничени белтъци.
Необходими продукти:
500 г карфиол, накъсан на розички
200 г едро настърган кашкавал
1 яйце
½ ч.л. риган
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
моцарела и чери домати за гарниране
Начин на приготвяне:
Сложете да заврат 1 л вода и я ч.л. морска сол. Добавете розичките карфиол и варете 4 минути. Отцедете и веднага залейте със студена вода. Отцедете отново и подсушете. Смелете ги на ситно в чопър и ги сложете в тензух или цедка, като ги притискате, за да се отдели излишната влага.
Смесете карфиола, моцарелата, ригана, яйцето, чесъна, солта и пипера. Разстелете я на слой от 1 см върху хартия за печене. Отгоре можете да гарнирате с моцарела и тънки резени доматчета. Печете около 20 минути на 220˚ С или докато се зачерви. Нарежете пицата и я поднесете гореща.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: