Как да си приготвим: Бретонски палачинки от елда

x


Решихме да посветим днешния ден на вкусните, но здравословни рецепти. Затова ще си приготвим любимата неделна закуска, но с по-нетрадиционни продукти. Време е за палачинки!

За тестото са ни необходими 250 мл прясно мляко, 1 с.л. лимонов сок, 1 яйце, 350 мл вода, 250 г брашно от елда, ½ ч.л. сол и 50 г масло. За пълнежа пък се нуждаем от 1 ч.ч. пресни или замразени горски плодове, 2 с.л. конфитюр, 1 с.л. ситнонарязана мента, малко пудра захар за поръсване и 2 с.л. мед за гарниране.

Технологията на приготвяне е следната: разбъркваме млякото с лимоновия сок, добавяме водата и яйцето и разбиваме. Сипваме брашното и солта, разбъркваме добре и оставяме полученото рядко тесто да престои 2 часа.

Намазваме с масло нагорещен тиган и сипваме малък черпак от сместа. Печем тънки палачинки, които намазваме с масло.

След това размразяваме плодовете и ги разбъркваме с конфитюра и ментата. Подреждаме палачинките в красива чиния и ги поднасяме с плодовия пълнеж, пудра захар и мед.

Подробности около приготвянето на вкусната рецепта можете да прочетете тук, при нашите приятели от сп. „Меню”.

Текст: Станислава Добрева

Снимка: списание „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Пушена сьомга с водка

Празнична трапеза: Кошнички с тофу, маслинена паста и чушки

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Deep brown eco leather coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса пола от туид с цепка от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Апрески Mase от Kazar

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчна екстравагантност

Ако сте пропуснали
Най-четени