Две здравословни и интересни растения привлякоха вниманието ни през изминалата седмица и тази неделя открихме как да ги съчетаем в чуден коктейл за добро настроение. На джинджифила се приписват много полезни качества и особено, че е силен афродизиак, а в прясно състояние той има парлив вкус с аромат на лимон. Другата тайна съставка носи името ревен. Това широколистно растение се комбинира прекрасно именно с джинджифил, а също и с ягоди. Има вкус, подобен на киселеца и се смята, че има моментно освежаващо действие, освен всичките му останали качества.
Сезонът на ревена е пролетта и ето как можете да извлечете най-доброто от него, приготвяйки този пиперлив коктейл с лек розов цвят. Какво ви е необходимо? Вижте по-долу.
400 грама ревен
1 чаша захар на кристали
около 50 грама обелен и нарязан пресен джинджифил
1/4 чаша пресен лимонов сок
750мл пенливо вино или 1/2 л. газирана вода за тези, които искат да запазят коктейла безалкохолен
В една малка тенджера сложете ревена, джинджифила, захарта и една голяма чаша вода. Оставете сместа да заври на средно висока температура и след това на по-ниски градуси да покъкри около 15-20 минути. Необходимо е да разбърквате от време на време. След това прецедете през тензух едрите част, но се уверете, че сте изстискали всяка капка от тях, преди да ги изхвърлите. Към течността добавете лимоновия сок и я оставете да се охлади в хладилник.
Когато ароматната течност е достатъчно студена, можете да я разлеете на равни количества в 6 чаши и да долеете с пенливо вино или газирана вода. Добавете парче ягода за украса и ето ви една малка неделна амброзия за цялото семейство.
Текст: Fashion Inside
Снимка: Press
Вижте още:
Как да си приготвим: Ягодова лудост
Как да си приготвим: Малинов чийзкейк в буркан