Неделя е, а ние се надяваме да я прекараме цял ден на плажа. Подарихме си малко приключение, пренасяйки модната ни редакция на морския бряг и искаме да споделим с вас, че това беше страхотно решение. Ще запомним тази седмица, защото през всеки един ден от нея се случва нещо ново и интересно, спомена за което искаме да запазим завинаги.
Още от сутринта мислим за нощта, която планираме да бъде цветна и музикална. Мислим и за „обвивката” ѝ. Планираме тя да бъде направена от страст и удоволствия, което в нашия случай означава от коктейли. Много и летни. Всъщност точно три. И тъй като няма как да не споделим с вас рецепти за подобни шедьоври, започваме веднага с алкохолното готвене.
Маргарита с боровинки и лайм
Необходими продукти (за 1 чаша):
1 купичка замразени боровинки
1 купичка сок от боровинки
¼ купичка минерална вода
1 лайм
100 мл текила
сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки смесете в блендер и разбъркайте добре. Намажете горния край на чашите със сока от лайма и потопете в солта, за да се получи „солена” ивица. Разсипете в чаши и украсете с парченца лайм.
Лимонада с джин и краставица
Необходими продукти (за 1 чаша):
1 краставица
¼ щипка пресен розмарин
¼ ч.ч. вода
45 мл джин
лимонов сок
½ с.л. сироп от агаве
сода
Начин на приготвяне:
Нарежете няколко парченца тънки колелца краставица, които да използвате за украса. Обелете и нарежете останалата част, сложете я в блендер и добавете розмарина. Направете всичко на пюре и през фина цедка го сипете в купа. Към сместа прибавете водата, джина, лимоновия сок и сиропа от агаве, след което разбъркайте интензивно.
Сипете сместа в чаша, пълна с лед. Долейте сода и украсете с парченцата краставица и стръкчета розмарин.
Морски бриз
Необходими продукти (за 1 чаша):
40 мл водка
100 мл сок от боровинки
30 мл сок от грейпфрут
Начин на приготвяне:
Смесете всичко в чаша с много лед. Ако разполагате с шейкър, сложете всичко в него за по-добър смесителен ефект. Можете да украсите с резенче лайм, ако ви се намира под ръка.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press
Вижте още:
Как да си приготвим: Една неделна амброзия от ревен и джинджифил