И днес посвещаваме неделния ден на кулинарните предизвикателства. Ще си приготвим ароматни кюфтенца от пуешко месо, към които добавяме малко бекон, прошуто и дори шамфъстък. А в сайта на сп. „Меню” можете да видите кои са подходящите вина, с които да сервирате любопитното ястие.
Необходими продукти:
За каймата:
500 г пуешко филе
200 г бекон
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 г сушени вишни или червени боровинки
50 г шамфъстък
¼ ч.л. бахар
1 ч.л. салвия
2 с.л. магданоз
6 с.л. лек зехтин
10 тънки резена прошуто
сол и пипер на вкус
За соса:
200 г червени боровинки
3 с.л. светлокафява захар
50 мл червено вино
сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете кайма от пуешкото, бекона, лука, чесъна, вишните, шамфъстъка и подправките. Месете около 5 минути. Оформете кюфтенца, които след това увийте в прошуто и изпържете в сгорещения зехтин на умерен огън за 8-10 минути или докато се зачервят добре.
За соса сложете всички продукти да заврат заедно, докато сместа се сгъсти. Подправете със сол и шарен пипер на вкус.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: