Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък


И днес посвещаваме неделния ден на кулинарните предизвикателства. Ще си приготвим ароматни кюфтенца от пуешко месо, към които добавяме малко бекон, прошуто и дори шамфъстък. А в сайта на сп. „Меню” можете да видите кои са подходящите вина, с които да сервирате любопитното ястие.

Необходими продукти:

За каймата:

500 г пуешко филе

200 г бекон

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 г сушени вишни или червени боровинки

50 г шамфъстък

¼ ч.л. бахар

1 ч.л. салвия

2 с.л. магданоз

6 с.л. лек зехтин

10 тънки резена прошуто

сол и пипер на вкус

За соса:

200 г червени боровинки

3 с.л. светлокафява захар

50 мл червено вино

сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Замесете кайма от пуешкото, бекона, лука, чесъна, вишните, шамфъстъка и подправките. Месете около 5 минути. Оформете кюфтенца, които след това увийте в прошуто и изпържете в сгорещения зехтин на умерен огън за 8-10 минути или докато се зачервят добре.

За соса сложете всички продукти да заврат заедно, докато сместа се сгъсти. Подправете със сол и шарен пипер на вкус.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сьомга в уок

Как да си приготвим: Патешко филе в розов сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Short White Fringed Party Dress

Къса бяла рокля с ресни от Merlenne

Препоръки от седмицата

Semi-Sheer Burgundy Dress

Полупрозрачна рокля в бургунди от Merlenne

Препоръки от седмицата

Woolen White Coat

Вълнено палто в бяло от Merlenne

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бунтарско настроение в петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени