Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък

x


И днес посвещаваме неделния ден на кулинарните предизвикателства. Ще си приготвим ароматни кюфтенца от пуешко месо, към които добавяме малко бекон, прошуто и дори шамфъстък. А в сайта на сп. „Меню” можете да видите кои са подходящите вина, с които да сервирате любопитното ястие.

Необходими продукти:

За каймата:

500 г пуешко филе

200 г бекон

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 г сушени вишни или червени боровинки

50 г шамфъстък

¼ ч.л. бахар

1 ч.л. салвия

2 с.л. магданоз

6 с.л. лек зехтин

10 тънки резена прошуто

сол и пипер на вкус

За соса:

200 г червени боровинки

3 с.л. светлокафява захар

50 мл червено вино

сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Замесете кайма от пуешкото, бекона, лука, чесъна, вишните, шамфъстъка и подправките. Месете около 5 минути. Оформете кюфтенца, които след това увийте в прошуто и изпържете в сгорещения зехтин на умерен огън за 8-10 минути или докато се зачервят добре.

За соса сложете всички продукти да заврат заедно, докато сместа се сгъсти. Подправете със сол и шарен пипер на вкус.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сьомга в уок

Как да си приготвим: Патешко филе в розов сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени