Как да си приготвим: Патешко филе с розов сос

x


Изисканото ястие от днешната ни рецепта изисква и подходящо вино. Съветът на сп. „Меню” е да изберете червено бургундско или фините, но с мощна структура Бароло и Барбареско от Пиемонт в Италия.

Необходимите продукти за 2 порции патешко филе с розов сос са следните: 2 патешки гърди с кожа, 1 стрък розмарин, 2 с.л. зехтин, сол и шарен пипер на вкус. За соса ще ви трябват 2 ч.ч. зърна от нар, 1 ч.л. нишесте, 1 ч.л. студено масло, 1 ч.л. ситно нарязан магданоз, сол и пипер на вкус.

Нарежете кожата на патешките гърди на малки ромбчета, без да наранявате месото. Обтрийте със сол и шарен пипер. Нарежете на ситно розмарина и го смесете със зехтина. Втрийте от двете страни на месото.

Пасирайте зърната от нар и прецедете соса. Излейте мазнината от печенето на филетата и на дъното на тавата налейте сока от нар, като разбърквате 3-4 минути на котлона, докато се разтворят всички залепнали по дъното парченца и се редуцира до една трета.

Добавете разтвореното в 1 с.л. студена вода нишесте и разбъркайте, докато сосът се сгъсти. Отстранете от огъня, подправете със сол на вкус и добавете студеното масло. Разбърквайте, докато се поеме от соса.

Извадете филетата от фурната и ги оставете на топло за 15 минути, покрити с фолио. Нарежете на тънки ивички и ги поднесете със соса и зрънца от нар.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Треска по каталунски

Как да си приготвим: Студена супа от авокадо със зелена салца

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени