Как да си приготвим: Сьомга в уок

x


Започваме днешната си рецепта с уточнението, че уок представлява китайски кръгъл тиган с малък диаметър на дъното, който позволява да се пържи с малко мазнина и на силен огън. А ето и какво вкусно ястие можете да си забъркате в него, идеята за което ни е предоставена от списание „Меню”.

Необходими продукти:

500-600 грама филе от сьомга

2 с.л. олио за пържене

2 моркова

1 глава лук

1 червена чушка

1 броколи

1 малък карфиол

4 с.л. сладък чили сос

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на дълги ленти с дебелина около 1 см. Загрейте олиото в уок и след това добавете нарязаните зеленчуци. Запържете ги около 2 минути, докато леко омекнат, като разбърквате непрекъснато.

Добавете соса и продължете да готвите на силен огън, като разбърквате. Сложете сьомгата върху зеленчуците, затворете с капак и оставете да се задуши за 2 минути.

Сервирайте с гарнитура от ориз или спагети. Можете да замените чили соса със соев сос, както и да добавите пресни подправки, според сезона.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Агнешки стек със сирене и розмарин

Как да си приготвим: Патешко филе с розов сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженият тренч  – незаменима класика.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ