Как да си приготвим: Сьомга в уок

x


Започваме днешната си рецепта с уточнението, че уок представлява китайски кръгъл тиган с малък диаметър на дъното, който позволява да се пържи с малко мазнина и на силен огън. А ето и какво вкусно ястие можете да си забъркате в него, идеята за което ни е предоставена от списание „Меню”.

Необходими продукти:

500-600 грама филе от сьомга

2 с.л. олио за пържене

2 моркова

1 глава лук

1 червена чушка

1 броколи

1 малък карфиол

4 с.л. сладък чили сос

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на дълги ленти с дебелина около 1 см. Загрейте олиото в уок и след това добавете нарязаните зеленчуци. Запържете ги около 2 минути, докато леко омекнат, като разбърквате непрекъснато.

Добавете соса и продължете да готвите на силен огън, като разбърквате. Сложете сьомгата върху зеленчуците, затворете с капак и оставете да се задуши за 2 минути.

Сервирайте с гарнитура от ориз или спагети. Можете да замените чили соса със соев сос, както и да добавите пресни подправки, според сезона.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Агнешки стек със сирене и розмарин

Как да си приготвим: Патешко филе с розов сос

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

“Никога няма да бъдеш стилна, освен ако не поемаш рискове.” – Риана

Ако сте пропуснали
Най-четени