Как да си приготвим: Рибно филе в кора


Днес, по случай Никулден, сме ви подготвили една интересна рецепта, с която да отбележите празника. Рибата, изпечена в тесто, е едно от вълнуващите и специални кулинарни явления в България, научаваме от сп. „Меню”. Как обаче да си я приготвим сами?

Необходими продукти:

4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба

4 листа кори за баница

4 с. л. пресен лук, ситно нарязан

4 с. л. копър, ситно нарязан

4 с. л. масло

4 кръгчета лимон

1 с. л. сусам

 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подсушете филетата, нарежете ги на дълги ивици, подправете ги със сол и пипер на вкус. Върху всяко сложете по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.

Корите за баница нрежете според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре намажете с масло, поръсете със сусам и изпечете във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Чийзкейк с авокадо и лайм

Как да си приготвим: Крем супа от броколи

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Short White Fringed Party Dress

Къса бяла рокля с ресни от Merlenne

Препоръки от седмицата

Semi-Sheer Burgundy Dress

Полупрозрачна рокля в бургунди от Merlenne

Препоръки от седмицата

Woolen White Coat

Вълнено палто в бяло от Merlenne

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Палто в животински принт? Много добра идея.

Ако сте пропуснали
Най-четени