Как да си приготвим: Рибно филе в кора


Днес, по случай Никулден, сме ви подготвили една интересна рецепта, с която да отбележите празника. Рибата, изпечена в тесто, е едно от вълнуващите и специални кулинарни явления в България, научаваме от сп. „Меню”. Как обаче да си я приготвим сами?

Необходими продукти:

4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба

4 листа кори за баница

4 с. л. пресен лук, ситно нарязан

4 с. л. копър, ситно нарязан

4 с. л. масло

4 кръгчета лимон

1 с. л. сусам

 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подсушете филетата, нарежете ги на дълги ивици, подправете ги със сол и пипер на вкус. Върху всяко сложете по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.

Корите за баница нрежете според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре намажете с масло, поръсете със сусам и изпечете във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Чийзкейк с авокадо и лайм

Как да си приготвим: Крем супа от броколи

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Hug Me Coat in Soft Wool от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans with Fringes от Merlenne

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно вдъхновение от Риана.

Ако сте пропуснали
Най-четени