Днес, по случай Никулден, сме ви подготвили една интересна рецепта, с която да отбележите празника. Рибата, изпечена в тесто, е едно от вълнуващите и специални кулинарни явления в България, научаваме от сп. „Меню”. Как обаче да си я приготвим сами?
Необходими продукти:
4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
4 листа кори за баница
4 с. л. пресен лук, ситно нарязан
4 с. л. копър, ситно нарязан
4 с. л. масло
4 кръгчета лимон
1 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подсушете филетата, нарежете ги на дълги ивици, подправете ги със сол и пипер на вкус. Върху всяко сложете по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.
Корите за баница нрежете според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре намажете с масло, поръсете със сусам и изпечете във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: