Знаете ли, че сьомгата е една от най-подходящите за печене на скара риби, защото лесно запазва сочността на месото? Днес, заедно със сп. „Меню”, сме ви подготвили една свежа рецепта, която е лесна за приготвяне и апетитно допълнение към почивния неделен ден.
Необходими продукти:
4 филета от сьомга без кожа и кости
За маринатата:
100 мл сос терияки
100 мл соев сос
1 с.л. сос от стриди
За гарнитурата:
2 домата
1 жълта чушка
½ краставица
1 с.л. нарязан кориандър или магданоз
2 с.л. зехтин
1 с.л. прясно изстискан лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за маринатата и залейте с нея филетата, поставени в плитък съд. Оставете да се мариноват за 2-3 часа.
Извадете рибата и с домакинска хартия попийте излишната марината. Печете на скара – по 2-3 минути от всяка страна. Филетата са готови, когато са леко розови в средата.
Разбъркайте нарязаните зеленчуци и ги овкусете с дресинг от разбитите заедно зехтин, лимонов сок, сол и пипер. Гарнитурата също е готова.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: