Как да си приготвим: Сьомга терияки с пъстра гарнитура

 


Знаете ли, че сьомгата е една от най-подходящите за печене на скара риби, защото лесно запазва сочността на месото? Днес, заедно със сп. „Меню”, сме ви подготвили една свежа рецепта, която е лесна за приготвяне и апетитно допълнение към почивния неделен ден.

Необходими продукти:

4 филета от сьомга без кожа и кости

За маринатата:

100 мл сос терияки

100 мл соев сос

1 с.л. сос от стриди

За гарнитурата:

2 домата

1 жълта чушка

½ краставица

1 с.л. нарязан кориандър или магданоз

2 с.л. зехтин

1 с.л. прясно изстискан лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за маринатата и залейте с нея филетата, поставени в плитък съд. Оставете да се мариноват за 2-3 часа.

Извадете рибата и с домакинска хартия попийте излишната марината. Печете на скара – по 2-3 минути от всяка страна. Филетата са готови, когато са леко розови в средата.

Разбъркайте нарязаните зеленчуци и ги овкусете с дресинг от разбитите заедно зехтин, лимонов сок, сол и пипер. Гарнитурата също е готова.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сьомга в уок

Как да си приготвим: Барамунди с гъби

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Short White Fringed Party Dress

Къса бяла рокля с ресни от Merlenne

Препоръки от седмицата

Semi-Sheer Burgundy Dress

Полупрозрачна рокля в бургунди от Merlenne

Препоръки от седмицата

Woolen White Coat

Вълнено палто в бяло от Merlenne

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кожата, като втора кожа.

Ако сте пропуснали
Най-четени