Как да си приготвим: Барамунди с гъби

x

 


Виртуално се отправяме към Япония и се отдаваме на нейните кулинарни изкушения. В страната на Изгряващото слънце обикновено приготвят рибата по най-семпъл начин, при това за кратко време. Как да сътворим едно типично азиатско ястие в домашни условия научихме от сп. „Меню”.

Необходими продукти:

4 листа нори

4 филета от барамунди или европейски лаврак

120 г лук

120 г зелени чушки

120 г червени чушки

150 г гъби шийтаке

80 г едамаме

120 мл соев сос

120 мл саке

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците и гъбите на жулиени. Поставете ги върху предварително осолените рибни филета заедно с едамаме – неузрели соеви шушулки с вече оформени зърна.

Увийте филето със зеленучците и гъбите в алуминиево фолио, като овкусите със соев сос, саке и черен пипер. Затворете плътно фолиото и печете 15-17 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Всяко филе се увива и пече в самостоятелно фолио. Сервирайте върху лист нори.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Екзотичен японски тълковен речник

Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени