Как да си приготвим: Барамунди с гъби

x

 


Виртуално се отправяме към Япония и се отдаваме на нейните кулинарни изкушения. В страната на Изгряващото слънце обикновено приготвят рибата по най-семпъл начин, при това за кратко време. Как да сътворим едно типично азиатско ястие в домашни условия научихме от сп. „Меню”.

Необходими продукти:

4 листа нори

4 филета от барамунди или европейски лаврак

120 г лук

120 г зелени чушки

120 г червени чушки

150 г гъби шийтаке

80 г едамаме

120 мл соев сос

120 мл саке

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците и гъбите на жулиени. Поставете ги върху предварително осолените рибни филета заедно с едамаме – неузрели соеви шушулки с вече оформени зърна.

Увийте филето със зеленучците и гъбите в алуминиево фолио, като овкусите със соев сос, саке и черен пипер. Затворете плътно фолиото и печете 15-17 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Всяко филе се увива и пече в самостоятелно фолио. Сервирайте върху лист нори.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Екзотичен японски тълковен речник

Как да си приготвим: Пуешки кюфтенца с шамфъстък

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Deep brown eco leather coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса пола от туид с цепка от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Апрески Mase от Kazar

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчна екстравагантност

Ако сте пропуснали
Най-четени