Започваме днешната си рецепта с уточнението, че уок представлява китайски кръгъл тиган с малък диаметър на дъното, който позволява да се пържи с малко мазнина и на силен огън. А ето и какво вкусно ястие можете да си забъркате в него, идеята за което ни е предоставена от списание „Меню”.
Необходими продукти:
500-600 грама филе от сьомга
2 с.л. олио за пържене
2 моркова
1 глава лук
1 червена чушка
1 броколи
1 малък карфиол
4 с.л. сладък чили сос
Начин на приготвяне:
Нарежете сьомгата на дълги ленти с дебелина около 1 см. Загрейте олиото в уок и след това добавете нарязаните зеленчуци. Запържете ги около 2 минути, докато леко омекнат, като разбърквате непрекъснато.
Добавете соса и продължете да готвите на силен огън, като разбърквате. Сложете сьомгата върху зеленчуците, затворете с капак и оставете да се задуши за 2 минути.
Сервирайте с гарнитура от ориз или спагети. Можете да замените чили соса със соев сос, както и да добавите пресни подправки, според сезона.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още: