За полезните свойства на авокадото сме си говорили неведнъж. Зеленото чудо на природата притежава редица полезни качества, заради които заслужава да го включим в менюто си. Представяме ви една любопитна рецепта, главен герой в която е именно суперхраната от Централна Америка.
Необходимите продукти за студената супа са 2 зрели плода авокадо, 4 с.л. сок от лимон, 1 скилидка чесън, 200 мл студен зеленчуков бульон, 400 мл студено прясно мляко, 100 мл заквасена сметана, 1 к.л. сос табаско, 1 с.л. зехтин, морска сол и черен пипер на вкус, както и магданоз за гарниране.
За салцата са ви нужни 2 домата, 2 стръка зелен лук, 1 зелена люта чушка, 1 стрък целина, 1 с.л. магданоз и 1 с.л. лимонов сок.
Първо пригответе салцата, като смесите доматите, лука, чушката, магданоза и целината. Поръсете с лимонов сок и сложете в хладилника.
Обелете авокадото и го пасирайте, заедно с лимоновия сок, чесъна и бульона. Добавете млякото, сметаната и табаското. Посолете.
Сервирайте супата в охладени стъклени чаши. Отгоре сложете по лъжица от салцата, листенце магданоз и малко зехтин. Поръсете с пипер и морска сол.
Бонус съвет от сп. „Меню”: Пасирайте авокадото преди поднасяне, за да не изгуби супата зеления си цвят. По желание, прибавете бучка лед в чашата.
Текст: Fashion Inside
Снимка: сп. „Меню”
Вижте още:
Над 40 храни, които спомагат за хормоналния баланс и придават свеж вид на кожата
Салата от червено цвекло и сирене с чесново-портокалов сос