Как да си приготвим: Треска по каталунски

x


В Каталуния предпочитат да готвят осолена треска, вместо прясна, но рецептата на списание „Меню” доказва, че специалният сос Пикада е подходящ и за свежо изпечената риба.

Необходимите продукти са следните: 200 г моркови, 100 г пачи крак, 24 връхчета от пресни аспержи, 150 г замразен грах, 4 филета от треска без кожа, 1 ½ с.л. брашно, 50 мл зехтин. За соса Пикада са ви нужни 3 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. нарязан пресен магданоз, 30 г печени белени бадеми, 1 г печени белени лешници, 1 филия пържен хляб, сол и черен пипер на вкус.

Загрейте фурната на 220° С. В тенджера с вряща вода бланширайте морковите, аспержите, граха и гъбите до желаната крехкост. Поръсете треската със сол, пипер и малко брашно.

В голям тиган на средновисока температура загрейте зехтина, сложете рибата да се готви по 5 минути на всяка страна или докато стане непрозрачна в центъра. Прехвърлете я в тавичка и добавете морковите, аспержите, граха и гъбите. Ястието се допича 5 минути във фурната.

В кухненски робот или хаванче смелете чесъна, ядките и хляба. Добавете магданоза и зехтина, докто се получи гъста паста. Подправете със сол и черен пипер. Във всяка чиния сипете по една лъжица от соса. Отгоре подредете рибата и зеленчуците.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Котлети от сьомга със сос от червени боровинки

Как да си приготвим: Бързи веган соба нудъли

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кафяви нюанси в понеделник.

Ако сте пропуснали
Най-четени